• Elevii au fost forțați să facă aproape 400 de flotări fără o pauză de apă.
  • Dr. Okojie a declarat pentru CBS că speră ca toate persoanele implicate în incidentul de la școală să fie trase la răspundere.
  • Un alt părinte, Maria Avila, a declarat pentru CBS că fiul ei era foarte rigid” și nu-și putea mișca brațele” după antrenament.

Părinții unor jucători de fotbal de liceu din Texas care au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza unui antrenament epuizant al echipei s-au declarat îngroziți de tratamentul aplicat copiilor lor. Elevii au fost forțați să facă aproape 400 de flotări fără o pauză de apă, a declarat Dr. Osehotue Okojie, părintele unui elev care a trebuit să meargă la spital.

A fost o săptămână de coșmar”, a declarat ea pentru CBS News, partenerul american al BBC. Antrenorul principal de fotbal al școlii, John Harrell, a fost pus în concediu.

Mai mult de o duzină de jucători au fost nevoiți să meargă la spital după exercițiul de la liceul Rockwall-Heath din Heath, Texas, potrivit doctorului Okojie. Aceasta a declarat că fiul ei a venit acasă de la un antrenament din afara sezonului, în urmă cu două săptămâni, cu dureri și incapabil să își ridice brațele.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

El a fost diagnosticat cu rabdomioliză, o afecțiune medicală care implică descompunerea țesutului muscular care provoacă eliberarea unei proteine dăunătoare în sânge, a spus ea. El a petrecut o săptămână în spital înainte de a se întoarce acasă.

Rabdomioliza nu cade din cer. Este de obicei din cauza suprasolicitării și nu este comună”, a spus ea. Districtul școlar independent Rockwall nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii din partea BBC.

Într-o scrisoare trimisă părinților și împărtășită pe Twitter, directorul liceului Rockwall-Heath, Todd Bradford, a declarat că, pe 9 ianuarie, mai mulți părinți au raportat că copiii lor au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce li s-a cerut să efectueze mai multe flotări” în timpul unui antrenament din ianuarie, cu trei zile înainte.

Școala – care se află aproape de Dallas – a declarat că a angajat o terță parte independentă pentru a investiga incidentul, pe lângă faptul că l-a pus pe antrenorul principal de fotbal în concediu administrativ în așteptarea rezultatelor.

Siguranța elevilor este o prioritate de top pentru Rockwall ISD și vom continua să luăm măsuri imediate și adecvate în interesul elevilor noștri, în timp ce abordăm această situație”, a adăugat Bradford.

Un alt părinte, Maria Avila, a declarat pentru CBS că fiul ei era foarte rigid” și nu-și putea mișca brațele” după antrenament. Pentru mine este un coșmar – atât de frustrant”, a spus ea. Mă îngrijorează pentru că afectează sănătatea mintală a fiului meu”.