• 95% dintre persoanele care ţin o dietă se îngraşă la loc
  • Inventatorii de diete au câte ceva pentru toată lumea
  • „Intermittent Fasting”, mânânci mai puțin sau mai bine spus mai atent, dar nu e totul atât de strict

Inventatorii de diete au câte ceva pentru toată lumea. Există și dieta care te iartă. „Intermittent Fasting”, mânânci mai puțin sau mai bine spus mai atent, dar nu e totul atât de strict. Din când în când ai pauză.

Sunt mai multe variante: una dintre ele este – așa-numitul „5 cu 2”. 5 zile pe săptămână mănânci normal, iar două zile faci foamea, adică 600 de calorii pe zi în cazul bărbaților și 500 pentru femei. O altă variantă e 16 cu 8. Adică ai un interval de 8 ore în care mănânci două mese – și unul de 16, în care nu te atingi de nimic și corpul se recuperează.

Peioada în care ne alimentăm este în prima perioadă a zile și nu în a doua parte a zilei. Când hotărîm să ne schimbăm alimentația, ar trbui să ne gândim să ne propunem să ne schimbăm stilul de viață. Nu să ținem o dietă scurtă pe o perioadă scurtă de timp pentru că nu ne va fi de folos.”, spune Adina Rusu, nutriționist.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Bobo-hipsterii experimentează, e cool și fără alcool. Trebuie să rezisti macar 30 de zile.

Organizația caritabilă britanică „Alcohol Change” a lansat o campanie în care încearcă să îi lămurească pe oameni că această cură duce la un risc scăzut de cancer, ficatul are timp să se refacă, pierzi kilogramele în plus și ai un risc mai scăzut de boli cardiovasculare.