• Cum poate influența amestecul de apa și lapte, creșterea și sănătatea plantelor tale.
  • Impactul laptelui asupra creșterii plantelor: o soluție sau o greșeală?
  • Laptele poate fi de mare ajutor pentru plantele noastre.

În bucătărie putem găsi multe produse care pot fi folosite cu succes în îngrijirea zilnică a plantelor. Prin urmare, merită să renunțăm la îngrășămintele artificiale și să ne concentrăm pe fertilizarea lor naturală.

Este greu de crezut cât de mult poate ajuta adăugarea câtorva picături de lapte la udare. Îngrășământul făcut din zaț de cafea sau coji de ouă este cunoscut de aproape toți iubitorii de plante. Între timp, există multe alte trucuri neobișnuite pentru a întări florile din ghiveci. Unul dintre ele este acela de a uda plantele cu un amestec de lapte și apă.

La ce ajută udarea plantelor dacă adăugăm lapte în apă?

Laptele poate fi de mare ajutor pentru plantele noastre. Și toate acestea datorită lactoferinei pe care o conține, care are proprietăți bactericide și antifungice care vor proteja florile, și în special frunzele lor, sub o mare protecție împotriva posibilelor boli fungice.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

În plus, vitamina B conținută în lapte va lupta împotriva afidelor și a virușilor care pot ataca frunzele plantei, iar zaharurile vor oferi un sprijin suplimentar pentru creșterea și dezvoltarea acesteia. Îngrășământul cu adaos de lapte va face ca plantele să încânte privirea cu frunze frumoase, profund colorate și inflorescențe abundente. Totuși, nu uitați să nu supradotați cantitatea de lapte adăugată în apă. Nu udați niciodată plantele doar cu lapte. Acest lucru le poate deteriora grav, scrie Woman.

Cât de frecvent ar trebui să vă udați plantele cu apă și adaos de lapte?

Florile se udă cu un litru de apă, la care se adaugă o jumătate de pahar de lapte. Astfel de proporții sunt ideale pentru a nu afecta plantele.

În plus, asigurați-vă că nu udați plantele cu un astfel de amestec în timpul perioadelor de vreme caldă. Atunci, laptele se poate acri și rezultatul va fi un miros extrem de neplăcut. Este util să udați plantele cu apă și să adăugați lapte, dar nu mai mult de o dată pe lună.

Ce flori pot fi udate apa și lapte?

De reținut că nu tuturor florilor le va plăcea amestecul pe care dorim să îl oferim. Apa cu adaos de lapte va fi ideală pentru îngrijirea ficusului, iedera, clopoței, aloe, ferigi sau palmieri în ghiveci. Din cauza conținutului ridicat de calciu, laptele este tolerat doar de plantele cărora le plac îngrășămintele cu calciu. Apa cu lapte nu este potrivită pentru hrănirea plantelor acidofile.

Citește și