• Mai mulți oameni cred că în 2024 inteligența artificială va duce la pierderea locurilor de muncă.
  • Doar 25% dintre români consideră că populația va deveni mai tolerantă în 2024.
  • În România, 50% dintre participanţii la studiu consideră că în 2024 vom lucra mai mult timp de la birou decât de acasă.

Ce se va întâmpla cu populația României in 2024? 6 din 10 români susțin că populația României va fi în creștere în 2024 datorită lucrătorilor străini care sunt admiși pe piața forței de muncă. Doar 25% dintre români consideră că populația va deveni mai tolerantă în 2024.

Mai mulți oameni cred că în 2024 inteligența artificială va duce la pierderea locurilor de muncă (64%), mai degrabă decât la crearea acestora (43%). Aceeași opinie se regăsește și în România (59% vs 29%).

„Cred că atunci când ne referim la această fragilitate, vorbim și de un anumit grad de toleranță și ca orice este nou, avem nevoie de timp pentru a ne adapta și pentru a cunoaște populația respectivă. Ar fi de ajutor dacă, spre exemplu, ne-am gândi cum ar fi să fim noi în locul acestor persoane. Ca în cadrul oricărei populații, există persoane plăcute și persoane mai puțin plăcute, care pot cauza și probleme, însă dacă noi am fi în locul acelor oameni care niciodată nu își vor părăsi casa, familia, obiceiurile pentru că le merge bine acolo. Evident, ei caută ajutor și caută soluții pentru a se întreține și a-și ajuta familiile”, a explicat psihologul Cristina Constantin la Aleph News.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Majoritatea respondenţilor la nivel mondial (59%) consideră că în 2024 vom lucra mai mult timp de la birou decât de acasă. În România, 50% dintre participanţii la studiu îmbrăţişează această opinie, indicând o polarizare a opiniilor.

Citește și