• Un plan al Titanicului folosit în timpul anchetei privind scufundarea vasului în 1912 a fost vândut la licitație pentru 243.000 de dolari.
  • Planul a fost folosit de martori și experți pentru a stabili cauza tragediei și conține chiar și urme originale de cretă care arată ce s-a întâmplat.
  • Planul a fost scos la vânzare alături de o serie de alte suveniruri de pe Titanic.

Un plan al Titanicului folosit în timpul anchetei privind scufundarea vasului în 1912 a fost vândut la licitație pentru 243.000 de dolari.

Planul de aproximativ 10 metri lungime încă mai are semnele de cretă de culoare roșie și verde care arată locurile în care fatalul iceberg a străpuns cinci dintre pereții etanși ai masivului vas, scrie CNN.

Conceput pentru a fi atârnat de tavan, astfel încât participanții la anchetă să se poată referi cu ușurință la el cu ajutorul unui indicator, planul de pânză poartă încă urme vizibile ale găurilor făcute de cablurile folosite pentru a-l suspenda deasupra experților și martorilor, potrivit CNN.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT
UNDE TE DISTREZI ÎN PARIS

Cea mai importantă și mai bine documentată piesă

Casa de licitații care a vândut schița, Henry Aldridge and Son Ltd, a declarat pentru CNN că harta este pur și simplu una dintre cele mai importante și bine documentate lucrări ale Titanicului care există în prezent” .

FOTO – CNN

Directorul general al casei de licitații, Andrew Aldridge, a declarat că prețul de vânzare ridicat al obiectului nu s-a datorat doar rarității planului, ci și datorită poveștii Titanicului.

S-a scufundat în urmă cu 111 ani, dar amintirea acelor momente și a echipajului trăiește prin intermediul obiectelor” , a spus el.

La licitație, au fost vândute și alte suveniruri de la Titanic, inclusiv un plan de cazare care detalia spațiul de locuit al navei, achiziționat pentru 75.000 de dolari, și o colecție despre nava de salvare Carpathia, care a fost vândută pentru 106.000 de dolari.

Pe 14 aprilie 1912, nava cu pasageri Titanic, considerată la acea vreme cel mai mare vas de linie din lume, s-a ciocnit cu un aisberg. Accidentul s-a soldat cu moartea a peste 1 500 de persoane, iar sute de oameni au fost lăsați abandonați în apele înghețate ale Oceanului Atlantic.

Citește și

Paralizia în somn. Cum explică specialiștii coșmarurile din spatele fenomenului
 Un spaniol, concediat pentru că a consumat alcool în timpul serviciului, a dat în judecată compania. Ce a decis instanța

9 cetăţeni români şi un membru de familie, cetăţean sudanez, au părăsit teritoriului Sudanului. Ce spune MAE