• Transfuziile cu sânge tânăr. Acestea par să poată încetini procesul de îmbătrânire și ne-ar putea ajuta să trăim mai mult.
  • Studiul indică faptul că indivizii mai tineri pot avea componente specifice vârstei în sânge care contribuie la vitalitate.

Proverbul „Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte” s-ar putea adeveri. Cercetările ne oferă noi tratamente împotriva îmbătrânirii.

Transfuziile cu sânge tânăr. Acestea par să poată încetini procesul de îmbătrânire și ne-ar putea ajuta să trăim mai mult. Cercetările au început pe șoareci, astfel s a descoperit că atunci când amestecă sângele unui șoarece tânăr cu cel al unuia bătrân, se poate întârzia îmbătrânirea la nivel celular şi se poate prelungi durata de viață a șoricelului mai în vârstă cu până la 10%.

Studiul indică faptul că indivizii mai tineri pot avea componente specifice vârstei în sânge care contribuie la vitalitate.

Recomandări

CA ÎNTRE PRIME DOAMNE
EFECTUL „SWIFT” BATE JOCURILE OLIMPICE
ANGELINA JOLIE, ACUZATĂ CĂ I-A ÎNDEPĂRTAT PE COPII DE BRAD PITT
PROTESTE LA EUROVISION
GRETA THUNBERG SE ALĂTURĂ PROTESTELOR
ZELENSKI DEMITE PE BANDĂ RULANTĂ

Procesul a scăzut semnificativ vârsta epigenetică a sângelui și a țesutului hepatic la șoarecii mai în vârstă şi a indus modificări ale expresiei genice care contracarează îmbătrânirea.

Aceste modificări se aseamănă cu beneficiile observate în cazul măsurilor de prelungire a duratei de viață, cum ar fi limitarea aportului caloric. Efectele de întinerire au persistat chiar şi la două luni după separare.

Citește și: