• Cercetători de la Technion și Aleph Farms au creeat un antricot prin bioprintare 3D
  • Antricotul are același gust și aspect ca o friptură obișnuită, spun cercetătorii
  • Are țesut muscular și adipos, dar și un sistem care imită vasele de sânge din țesut

În curând, vegetarienii vor putea să mănânce carne fără probleme. Asta pentru că aceasta va putea fi obținută prin bioprintare 3D.

Cercetătorii de la Institutul Tehnologic din Israel au lucrat în tandem cu firma Aleph Farms să găsească o soluție pentru înlocuirea cărnii animale și au reușit să creeze un antricot prin bioprintare 3D. Rezultatul este spectaculos.

Antricotul printat are și țestul muscular, cât și adipos. În plus, are un sistem care imită vasele de sânge din țesut. Astfel, oferă aceleași senzații de gust și miros ca o friptură normală. Cercetătorii îți spun motivul pentru care este foarte important să consumăm carnea obținută astfel.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
BIN SALMAN CAUTĂ INVESTITORI PENTRU NEOM

„Industria cărnii este inficientă. Folosim 15.000 de litri de apă pentru a crea un kilogram de carne. 30% din pământul de pe Terra este folosit de către industria cărnii iar acesta reprezintă 70% din terenul arabil. Până în 2050, cererea pentru carne se va dubla ceea ce înseamnă e că nu vom avea suficient pământ pentru atât de mult carne”, spune Tom Benarye, cercetător Technion.

Îți mai spun că a fost deschis deja primul restaurant care servește carne artificială. Momentan este un experiment în Singapore, iar Bill Gates le-a cerut recent statelor puternice să înceapă să consume doar carne artificială.