• Nemții au vândut și cu 10% mai puțină bere anul trecut față de 2023.
  • Vânzările polonezilor au scăzut cu 7%.
  • Pandemia și inflația au afectat consumul de bere.

Berea e pe cale de dispariție în Europa și de vină sunt inflația, taxele și pandemia. Nemții, cei mai mari producători de bere din Europa, au vândut la ei în țară cu 4% mai puțin anul trecut decât în 2022, au trimis în UE cu 6% mai puțină bere și în afara Uniunii cu 10% puțină. Nemții au renunțat la bere încă din timpul pandemiei, când au început să caute ajutor ca să își trateze dependența de alcool.

Polonia, a treia cea mai mare țară producătoare de bere, a vândut anul trecut cu 400 de milioane de sticle și doze mai puțin decât în 2022. Producătorii au încercat să vină cu produse noi și cu oferte, dar chiar și așa vânzările lor au scăzut cu 7%. Noroc cu berea fară alcool, care a avut un an mai bun și a făcut ca pierderile să fie mai mici.

Pandemia și inflația a lovit la fel de tare și în pub-uri și restaurante, care au vândut anul trecut cu 17% mai puțină bere la draft decât în 2019. Ca să se salveze, au încercat să vândă mai multă bere la doză, pentru că e mai ieftina, dar nici așa nu au reușit aducă berea înapoi la viață.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.
LIGHT MAKES YOU FEEL BETTER
BEYONCE FACE SHOW LA VMA

Citește și: