• Crăciunul este sărbătorit diferit în cele patru colțuri ale lumii.
  • În Australia, Crăciunul se sărbătorește pe plajă, la soare.
  • În Columbia, festivitățile încep din 7 decembrie.

Crăciunul este sărbătorit diferit în lume în funcție de tradiții. Evenimentele organizate local în cele patru colțuri ale lumii au început încă de duminică și sunt încă în desfășurare.

Cum petrec oamenii lumii Crăciunul?

În Australia, data Crăciunului cade în plină vară. Însă atmosfera nu este mai puţin festivă. Au loc petreceri pe plajă, în costum de baie, pe plăci de surf şi în jurul grătarului.

În Florida, petrecerile festive de Crăciun seamănă cu cele din Australia, și se desfășoară mai ales pe plajă. COCOA Beach organizează anual un eveniment de surfing cu oameni îmbrăcați în Moş Crăciun şi se strâng și fonduri pentru asociaţii de caritate.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
CE SERIAL PĂRĂSEȘTE JENNA ORTEGA?
BEYONCE INTRĂ ÎN DICȚIONAR
JOE BIDEN TESTEAZĂ CHATGPT
ZHANG INTRĂ ÎN ÎNCHISOARE PENTRU POSTĂRI

În China, Crăciunul este o sărbătoare care devine treptat tot mai populară. Orașul este decorat corespunzător, și se organizează diverse festivităţi în toată ţara.

Columbia este o ţară în care aproape 95% dintre locuitori sunt creştini. Crăciunul este un moment foarte important pentru locuitori, iar festivităţile încep de la 7 decembrie, cu „Ziua Lumânărilor”. În acest an, preşedintele Gustavo Petro a participat la un eveniment organizat la Bogota pentru persoane fără adăpost.

Apa cu o tempertură de 8°C nu i-a descurajat pe numeroşi locuitori ai Elveţiei să sară în Lacul Geneva  pentru a sărbători Crăciunul, şi a bea ceva. În urmă cu o săptămână, peste 4.000 de persoane au participat la o competiţie de înot.

Citește și