• Creatoarea de modă Dame Mary Quant a murit la vârsta de 93 de ani.
  • Mary Quant a făcut celebre fustele mini, care au contribuit la definirea modei din 1960.
  • Dame Mary a fost una dintre cele mai influente figuri de pe scena modei din anii 1960.

Creatoarea de modă Dame Mary Quant a murit la vârsta de 93 de ani, scrie Sky News. Într-un comunicat de presă, familia ei a spus că este unul dintre cei mai recunoscuți designeri de modă ai secolului XX și un inovator remarcabil”.

Într-o declarație transmisă către agenția de presă PA, familia creatoarei de modă a spus că a murit acasă, în Surrey, Marea Britanie, în această dimineață” .

Dame Mary Quant a făcut celebre fustele mini, care au contribuit la definirea modei din 1960. Familia ei a spus că este „unul dintre cei mai recunoscuți designeri de modă ai secolului XX și un inovator remarcabil” . Ea și-a deschis primul magazin Bazaar în Kings Road în 1955, iar talentele sale au stabilit rapid o contribuție unică la moda britanică” .

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Omagii pentru un lider al modei”

FOTO – Daily Mail

Fostul editor Vogue Alexandra Shulman şi-a adus omagiile pe rețelele sociale, postând pe Twitter: RIP Dame Mary Quant. Un lider al modei, dar și al antreprenoriatului feminin – o vizionară care a fost mult mai mult decât o tunsoare grozavă”.

Muzeul Victoria & Albert a transmis: „Este imposibil să exagerăm contribuția lui Quant în modă. Ea a reprezentat libertatea plină de bucurie a modei anilor 1960 și a oferit un nou model pentru tinerele femei. Moda de astăzi se datorează atât de mult viziunii ei. „

Una dintre cele mai influente figuri de pe scena modei în ’60

Dame Mary a fost una dintre cele mai influente figuri de pe scena modei din anii 1960 și este creditată pentru faptul că a făcut moda accesibilă maselor cu modelele sale elegante, raționalizate și vibrante.

FOTO – Sky News

Născută în sud-estul Londrei la 11 februarie 1930, Dame Mary era fiica a doi profesori galezi. Ea a obținut o diplomă în anii 1950 în educația artistică la Goldsmiths College, unde și-a cunoscut soțul, pe Alexander Plunket Greene, care mai târziu a ajutat la stabilirea mărcii sale.

Citește și:

Obiceiuri de miliardar. Elon Musk doarme pe o canapea din biblioteca sediului Twitter

Un capitol din Biblie, nemaivăzut până acum, a fost descoperit folosind lumina UV

Prințul Harry va merge singur la încoronarea Regelui Charles al III-lea. Ce se întâmplă cu Meghan Markle