Cum arată formula fericirii? Steve Wozniak te învață cum să te bucuri la locul de muncă

Omul care a creat Apple, împreună cu Steve Jobs, știe și formula fericirii. Steve Wozniak a împărtășit-o absolvenților de la Universitatea din Colorado. S-ar putea să o știi deja, pentru că este o formulă simplă, dar eficientă, pentru a fi fericit în viață și la job.

Ce a spus Steve Wozniak despre fericire în discursul său

În discursul său de la absolvire, Steve Wozniak a propus o formulă simplă pentru fericire: fericirea este egală cu zâmbetele minus încruntările. El a subliniat că, deși nu putem preveni întotdeauna problemele, avem puterea de a alege cum reacționăm la acestea. Wozniak a încurajat absolvenții să adopte o atitudine constructivă, să se concentreze pe soluții în loc să piardă timpul atribuind vina și să se străduiască să repare situațiile, așa cum ar repara o mașină lovită, ducând-o la atelier.

Cum descrie Wozniak relația sa cu Steve Jobs

Wozniak a evidențiat importanța de a evita conflictele inutile, menționând că în majoritatea argumentelor, este rar ca o persoană să aibă complet dreptate, iar cealaltă complet greșită. Reflectând asupra relației sale cu Steve Jobs, Wozniak a recunoscut că deși au avut diferențe de opinie, conflictele deschise au fost rare. El a preferat să evite a-i spune direct lui Jobs „Ești greșit”, rezervând această confruntare directă doar pentru situații extreme. Acest stil de comunicare respectuos și considerat a fost o parte cheie a succesului lor ca parteneri la Apple.

Ce a povestit acesta despre prima întâlnire cu Steve Jobs

Steve Wozniak a povestit despre ziua din 1971 când l-a întâlnit pe un tânăr Steve Jobs, pe atunci în vârstă de 16 ani. Wozniak l-a invitat pe Jobs în apartamentul său, unde Jobs a examinat colecția completă a lui Wozniak de albume Bob Dylan, citind cu aviditate notele de pe copertă și versurile. Această experiență timpurie a avut un impact profund asupra lui Wozniak, care a preluat o lecție de la Dylan aplicabilă în colaborarea sa cu Jobs și alții: fiecare persoană are perspectiva sa justificată, subliniind importanța de a recunoaște și respecta punctele de vedere diferite.

Exit mobile version