• Studiu japonez: urmărești sport, ești mai fericit.
  • Universitatea din Tokyo: cu cât sportul urmărit e mai popular, cu atât starea de bine e mai mare.
  • Activitățile mentale complexe reduc riscul de demență la bătrânețe.


Ar fi bine pentru sănătatea ta să practici un sport, dar că e suficient și să urmărești sporturi, ca să ai o stare emoțională mai bună, arată un studiu japonez.


Competițiile sportive nu sunt doar distractive, ci și stimulează sentimente de comunitate și apartenență. E concluzia unui studiu făcut de universitatea Sodai, din Tokyo. Studiul a fost făcut pe 20.000 de oameni, iar care au vizionat regulat competiții sportive, au simțit o creștere a bunăstării.

Contează însă și ce sporturi urmărești. Dacă sportul preferat este unul popular, precum fotbalul, baschetul sau baseball, atunci ai șanse mai mari să-ți crească stare de bine. În schimb, in cazul sporturilor mai puțin apreciate de public, efectele sunt mai reduse. Există și o explicație. Vizionarea unui sport activează circuitele de recompensă din creier, care dau sentimente de fericire și plăcere.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Și șahul este un sport, mai degrabă unul al minții. Și chiar dacă nu-l consideri așa, ar fi bine să ai cât mai des activități care îți pun creierul la încercare.

Te pot scăpa de riscul de a face demență la bătrânețe. Asta e concluzia unui studiu făcut în Norvegia. Persoanele care au avut activități mai puțin solicitante din punct de vedere mental au fost mai predispuse cu 66% să aibă tulburări cognitive după vârsta de 70 de ani, față de cei care și-au solicitat mai mult creierul, prin activități mentale mai complexe.

Citește și