• Începând de duminică, în cea de-a 419-a săptămână în care ocupă locul 1 mondial, sârbul va doborî recordul lui Roger Federer.
  • Djokovic a demonstrat o longevitate aproape de neegalat la vârful sportului său chiar şi în cel de-al patrulea deceniu de viaţă.
  • Djokovic a devenit pentru prima dată numărul 1 mondial pe 4 iulie 2011, la vârsta de 24 de ani.

Novak Djokovic continuă să doboare recorduri în tenisul mondial. Începând de duminică, în cea de-a 419-a săptămână în care ocupă locul 1 mondial, sârbul va doborî recordul lui Roger Federer.

Djokovic îl depăşeşte pe elveţian începând de duminică, atunci când a împlinit 36 de ani şi 321 de zile.

Unul dintre cei mai mari sportivi din toate timpurile din lumea sportului, Djokovic a demonstrat o longevitate aproape de neegalat la vârful sportului său chiar şi în cel de-al patrulea deceniu de viaţă. De la împlinirea vârstei de 30 de ani, la 22 mai 2017, sârbul a câştigat 31 de titluri la nivel de circuit, inclusiv 12 din cele 24 de Grand Slam-uri, 10 din cele 40 de trofee ATP Masters 1000 şi două din cele şapte titluri ATP Finals.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

„Munca asiduă şi profesionalismul renumit al lui Djokovic în fiecare aspect al pregătirii, antrenamentului şi recuperării sale au făcut ca el să rămână unul dintre cei mai buni sportivi din acest sport până la jumătatea vârstei de 30 de ani”, scrie în mod elogios site-ul oficial al ATP.

„Djokovic practică de mult timp yoga şi meditaţia pentru a contribui la bunăstarea sa fizică şi mentală, în timp ce, de asemenea, face tot ce poate în ceea ce priveşte dieta sa pentru a se menţine în formă.”, ma scrie atptour.com.

Djokovic a devenit pentru prima dată numărul 1 mondial pe 4 iulie 2011, la vârsta de 24 de ani. În schimb, ambii mari rivali ai lui Djokovic din „Big 3″, Federer şi Rafael Nadal, au ajuns pentru prima dată pe locul 1 la 22 de ani. Cel mai recent rival al lui Djokovic pentru prima poziţie, Carlos Alcaraz, a devenit cel mai tânăr lider din istoria clasamentului ATP în septembrie 2022, la vârsta de 19 ani.

Citește și