• Statisticile arată că numărul anual al căsătoriilor a scăzut în România cu peste 50.000 în ultimii 30 de ani. Femeile înșală mai mult decât bărbații.
  • Swingerii sunt persoane, cupluri, care întrețin relații intime în aceeași încăpere sau în încăperi separate, cu sau fără schimb de parteneri.
  • Gabriela: Niște domenii cum ar fi Tantra sau Tao, sunt abordări spre care tinerii tind foarte mult.

Se spune că toate lucrurile complicate se rezolvă mai ușor în doi. Așa că de ce să nu adaugi și un al treilea? De V-Day, scapă de tabuuri și renunță la convenții. Poliamorul nu mai sperie ci, din contră, poate fi condimentul care îți lipsea în relație.

Sara a știut că o atrag femeile încă de la vârsta de 13 ani. Dar n-a avut niciodată curajos să recunoască asta, așa că a ajuns să urmeze drumul heteronormativ. A întâlnit un bărbat pe nume Alex, s-a îndrăgostit de el, și s-au căsătorit. După 14 ani de relație Sara  i-a spus în sfârșit că și-ar dori să experimenteze și cu femei. Spre surpriza ei, el s-a oferit s-o însoțească. Prima oară, s-a întâmplat într-un club.

A făcut contact vizual cu o femeie și s-a gândit că are un zâmbet foarte drăguț. A ajuns să danseze cu ea, apoi s-au sărutat. Cei doi fac parte din numeroasa mulțime de oameni care se regăsesc mai mult în poliamorie sau în alte forme non-monogame.

Recomandări

PREMIERĂ MONDIALĂ ÎN AVIAȚIE
COP 29 VA FI DESPRE PACE
TU CE VIN BEI LA MASAS FESTIVĂ?
DEZASTRU ÎN BRAZILIA DIN CAUZA PLOILOR
CAFEA SAU CEAI?
MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE

„Poliamorul și viața poliamoroasă este o alegere conștientă, adică trebuie să te gândești clar dacă tu vrei să faci acest pas și în primul rând reprezintă o deschidere foarte mare. De la noi doi trecerea la 2 sau la 4.”

„Nu este loc de gelozie într-o relație în trei. Poliamoria acceptă că iubirea pentru o persoană nu afectează iubirea romantică pentru alta. Practic, este vorba despre dragoste la puterea a 3-a.” Cel puțin asta spun, Summer, Jimmy și  Chacha din Los Angeles, care sunt într-o relație de peste 6 ani.

„A fi într-o relație poliamoroasă este să vrei mai multă dragoste, mai multe vibrații, energiile diferite..e mai incitant. E într-adevăr special. Cea mai greșită concepție pe care am văzut-o este aceea că nu poți iubi o persoană cu adevărat dacă spui că iubești mai multe persoane. În comentariile de pe social media am văzut că persoanele spun că ne e frică de compromis. Și că de aceea facem ceea ce facem.

Uneori, termenul e confundat cu „swingeri”, dar există diferențe mari între aceste practici. Swingerii sunt cupluri care fac sex între ele ocazional și caută doar să exploreze plăcerea sexuală. În poliamorie, partenerii nu caută doar satisfacția sexuală.”

Citește și: