• O bază bine pusă la punct îl va ajuta pe copilul tău să știe cum să se descurce.
  • În schimb, o bază nesigură va duce spre o stimă de sine scăzută.
  • Un copil independent este unul care poate lua decizii, poate rezolva probleme și poate avea grijă de el cu un ajutor minim.

Cum crești un copil independent? Nimeni nu se naște învățat și pregătit ca la carte pentru viața de părinte. Drumul spre a crește un copil cu încredere în propriile forțe este unul lung și plin de obstacole. Dar bazele trebuie puse încă de la vârste fragede. O bază bine pusă la punct îl va ajuta pe copilul tău să știe cum să se descurce. În schimb, o bază nesigură va duce spre o stimă de sine scăzută.

Un copil independent este unul care poate lua decizii, poate rezolva probleme și poate avea grijă de el cu un ajutor minim. Nu se teme să își asume riscuri și să învețe din greșeli. El știe să-și susțină punctul de vedere și este încrezător în abilitățile sale. Există toate șansele ca un copil independent să devină un adult de succes, care se descurcă în viață.

„Independent sau singur? Pentru că în spatele independenței pe care părinții o consideră ca fiind de speriat, cu frică multă, se află și foarte multă singurătate. Atunci, copilul se izolează în spațiul online și nu face altceva decât să se îndepărteze de părinții care ar putea la un moment dat să-l ajute în cazul în care se întâmplă ceva în neregulă în spațiul online”, a explicat Radu Leca, psiholog, la Aleph News.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Citește și