- Din ce în ce mai mulți oameni se plâng că partenerii lor stau pe telefon în timpul mesei sau coboară ochii în ecran în timpul unei conversații.
- Deși este evident, o echipă de cercetători din Turcia a descoperit că phubbing-ul îți afectează în mod direct căsnicia.
- Radu Leca, psiholog, spune că suntem dependenți de ceva în momentul în care relația nu funcționează.
Din ce în ce mai mulți oameni se plâng că partenerii lor stau pe telefon în timpul mesei sau coboară ochii în ecran în timpul unei conversații, iar acest fenomen are denumirea de phubbing. Deși este evident, o echipă de cercetători din Turcia a descoperit că phubbing-ul îți afectează în mod direct relația.
Radu Leca, psiholog, spune că suntem dependenți de ceva în momentul în care relația nu funcționează.
„Dependențele apar, mai ales post-pandemic, când relația de cuplu nu funcționează. Nefuncționând relația, dependența te extrage din situație, fie că vorbim despre telefon o țigară electronică sau una normală. Aceste lucruri se întâmplă fiindcă tu, în mod real, nu ești prezent în cuplul respectiv.”
„Dragostea și prieteniile noi sunt cele două tematici concrete care ne fac să nu mai fim dependenți de nimic. Aceste două elemente te fac să te îndepărtezi de telefonul mobil”, a spus Radu Leca, la Aleph News.
Citește și
- În ce tabere îți duci copilul? Ana Manițiu Özmen: Interacțiunile cu ceilalți copii le crește celor mici încrederea în sine
- Cofondatorul OceanGate vrea să trimită 1.000 de oameni într-o colonie plutitoare pe Venus
- Unde te distrezi la final de iulie? Concerte, festivaluri zero-waste și un treasure hunt te așteaptă în țară