• Un studiu al NYCU taiwan conchide că frica se diminuează la fiecare reamintire.
  • Prof. Univ. Cheng-Chang Lien: Celule nervoase situate în amigdală acționează ca niște frâne a căror sarcină este aplanarea fricii.
  • Cercetătorii speră că editarea genetică va putea fi o soluție în tratarea stresului post-traumatic.

Te-ai gândit vreodată cum se formează frica? Dar amintirile care îți provoacă groază sau anxietate? Un nou studiu realizat la o universitate din Taiwan analizează modul în care răspunde creierul la frică. Oamenii de știință au descoperit că sentimentul de teamă activează celule nervoase inhibitorii, a căror responsabilitate e prevenirea reacțiilor excesive sau exagerate. Acest mecanism te apără de retrăirea traumei la fiecare rememorare a unei amintiri neplăcute. Atunci când dă greș se declanșează PTSD-ul.

Ce știm despre frică? Unii oameni o simt intens, alții par neînfricați

„Este vorba despre tipologia omului. Cu cât oamenii sunt mai sensibili, nu vor face nimic în viață. Este foarte simplu să trăiești în frică. Avem nevoie să face în fiecare zi ceva gândit, dus la bun sfârșit. Nu trebuie să stăm și să ne plângem de milă. Trebuie să alegem ce facem cu viața noastră. Dacă nu te îndrepți spre evoluție, rămâi în frică și stres”, a declarat Radu Leca, psiholog, pentru Aleph News.

Recomandări

P. DIDDY E ARESTAT
WATCHOS 11 E AICI
CINE IA AVEREA?
CHILES NU SE LASĂ
„TRUMP E UN BUFON IDIOT”
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX

Citește și