• Mojito a apărut în 1586 și a luat amploare în 1930 în Cuba Havana, devenind o băutură iconică.
  • Pentru Mojito ai nevoie de lime, mentă, zahăr, rom, cuburi de gheață și apă minerală.
  • Mojito nu se compară cu un whisky, dar este o băutură atât pentru femei cât și pentru bărbați.

Astăzi este ziua internațională al celui mai popular cocktail, Mojito. Este una dintre cele mai gustoase și nepretențioase rețete posibile. În fapt frumusețea ei sta chiar în simplitatea ingredientelor și obținerea unui răcoritor gust dulce-acrișor de vară.

Povestea din spatele băuturii Mojito

Poveste a început prin 1586. Se spune că Sir Francs Drake căuta un remediu pentru scorbut și dizenterie după invazia sa din Cartagena de Indias în drum spre Cuba. S-a întors cu o soluție, mojito-ul. Un lichior distilat din America de Sud, mentă și trestie de zahăr. Preparatul a fost un răsfăț pentru echipajul său și mulți au raportat simptome reduse. S-a spus că acel mojito a fost creat pe La Bodeguita del Medio, o insulă din Cuba. Această băutură a luat amplaore cu mult mai târziu, prin 1930 în Havana, Cuba devenind rapid o bautură iconică și un simbol național. Prin 1942, un mic café bar și-a deschis porțile, Bodeguita del Medio și l-a făcut celebru. Micul restaurant era frecventat pe atunci, de Ernest Hemingway, vestitul romancier și scriitor de povești se spune că era băutura lui preferată.

Cum se prepară un Mojito

Acum clar că fiecare îl prepară în felul sau. Fiecare barman are secretele lui. Pui într-un pahar sucul stors de la o jumătate de lămâie, adaugi o lingriță de zahăr tos, amesteci, apoi adaugi câteva frunze de mentă frecate în mână. Câteva cuburi de gheață peste care turnăm 50 ml de rom alb, bucăți de lime și complătăm cu apă minerală. Este foarte simplu de preparat iar rezultatul este superb.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Este Mojito o băutură pentru femei?

Pare o întrebare bizară, dar, să recunoaștem că există mulți bărbați care nu își doresc să fie văzuți savurând un cocktail considerat mai potrivit pentru reprezentantele sexului frumos. Mojito nu se încadrează în această categorie, dar nici nu se poate compara cu un whisky cu gheață. Este o alegere mai relaxată decât un pahar de vin, dar mai interesantă decât o bere. Cu alte cuvinte, Mojito este potrivit atât pentru femei cât și pentru bărbați. Așa că în seara asta puteți savura liniștiți ambii câte un cocktail, acasă sau în oraș.

Citește și: