• Fie că te relaxezi pe plajă sau pur și simplu cauți o băutură ușoară, un vin ales corect poate fi partenerul perfect.
  • Alina Iancu, specialist în vinuri: „Nu există o regulă în privința alegerii vinului. Alegem ce ne place”.
  • Alegerea unui vin îți poate încânta simțurile și te poate răcori în cele mai fierbinți zile.

Te-ai întrebat vreodată cum poți combina răcoarea și rafinamentul într-un singur pahar? Fie că te relaxezi pe plajă sau pur și simplu cauți o băutură ușoară pentru a te bucura de o seară alături de prieteni, un vin ales corect poate fi partenerul perfect. De la notele delicate și proaspete ale vinurilor albe, până la explozia vibrantă de arome din vinurile rose, alegerea unui vin îți poate încânta simțurile și te poate răcori în cele mai fierbinți zile.

Alina Iancu este specialist în vinuri și îți spune cum să alegi vinul perfect pe timpul verii.

„Ne gândim că este vară, iar vinul este potrivit pentru această perioadă. Însă avem nevoie și de hidratrare. De preferat ar fi să alegem un vin cu grade alcoolice mai scăzute, 12-13 grade.
Vinurile albe, proaspete, fructate florale, sau vinul roze cu aromă de petale de trandafir. Vinurile rosii merg puțin la rece, nu strică”, a spus aceasta

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Specialistul în vinuri te sfătuiește să ai grijă la sortimentul de vin pe care îl alegi și îți recomandă să îndrăznești, să diversifici. Doar așa vei descoperi lumea vinului.

„Vinurile spumante au și ceva alcool mai scăzut, însă merg în cocktailuri alături de fructe proaspete, siropuri și merg servite pe plajă. Trebuie să fim îndrăzneți. Să descoperim noutățile cramelor din România, dar și celor internaționale”.

„Putem alege vinuri mai aromate sau mai puțin aromate. O fetească alba este un vin mai puțin aromat, ori Muscat Ottonel, care are note mai dulci. Nu este o regulă. Alegem ce ne place. Trebuie să alternăm. Un pahar de vin, un pahar de apă, iar vinul roșu, puțin pus la rece”, a conchis Alina Iancu.

Citește și