• Grădinăritul poate deveni o metodă de relaxare profundă, de evadare din viața cotidiană.
  • Procesul poate începe ca un simplu act de presărare a semințelor.
  • Grădinăritul încurajează o conexiune profundă atât între grădinar și natură.

Grădinăritul este mai mult decât o ocupație pe care o faci în timpul liber. Acest hobby poate să însemne mult mai mult decât simpla acțiune de plantare și îngrijire a florilor. Mai multe studii evidențiază beneficiile terapeutice ale grădinăritului, demonstrând capacitatea sa de a reduce nivelul de stres, a ameliora anxietatea și a îmbunătăți starea generală de spirit. Mediul primitor creat de prezența plantelor verzi și a florilor de mai multe culori poate avea un impact profund asupra stării de bine, oferind liniște și împlinire.

Cercetările arată că inhalând aroma vindecătoare a rozmarinului poți să reduci hormonul stresului, cortizol, în sânge și îți îmbunătățește memoria. Un alt studiu al Departamentului de cercetare clinică din Japonia arată că administrarea de extract de rozmarin îți îmbunătățește nivelurile de energie și calitatea somnului.

Grădinăritul, o conexiune cu lumea naturală și un mod de reducere a stresului

Wall Street Journal, care arată că oferind un colț sau spațiu întins de pace, o conexiune cu lumea naturală și un mod de reducere a stresului, grădinăritul ar trebui testat cel puțin o dată în viață de către fiecare persoană în parte. Fie că este vorba despre bucuria de a observa plantele aleatorii înflorind sau de a beneficia de efectele terapeutice ale acestei activități, nu ezita să începi cât mai curând să descoperi ce implică grădinăritul și cum îți poate îmbunătăți viața de zi cu zi.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
CÂT MAI JOACĂ NADAL
AI LIBER LA TREN

Într-un studiu întreprins de Departamentul de culturi de bază al Universității Corea, uleiul de eucalipt și aroma sa pot atenua nivelurile de anxietate pentru grupuri întregi de persoane. Să îl crești în casă este cel mai bun mod să ai aroma aceasta în cameră, care poate fi accentuată strivind frunze.

Un studiu al Centrului de cercetări în neuroștiințe din Shafa, din Teheran, arată că aroma de lavandă poate să trateze mai multe afecțiuni neurologice pentru că are efecte anxiolitice, stabilizatoare ale stărilor, sedative și analgezice, anti-convulsive și neuroprotective. Oricine trăiește o viață ocupată, haotică și stresantă ar trebui să petreacă câteva minute lângă o plantă de lavandă, inhalând aroma vindecătoare.

Citește și