• Empower: Milenialii din SUA spun că au nevoie de 525.000 $ pe an pentru a simți fericirea.
  • Empower: Cei din Europa de Vest și Scandinavia au nevoie de 92.000 de euro pe an pentru fericire.
  • Empower: Europenii de Est se mulțumesc cu mai puțin și au nevoie de 41.000 € pentru fericire.
  • Harris Poll spune că fericirea financiară aduce libertate, siguranță și ușurare.

Te-ai întrebat vreodată de câți bani ai nevoie pentru a fi fericit? Răspunsul la veșnica întrebare poate fi diferit pentru fiecare persoană, dar studiile recente din Europa și SUA au arătat că banii pot într-adevăr cumpăra fericirea.

Banii n-aduc fericirea, dar te ajută să întreții iubirea. În SUA, 6 din 10 persoane cred în acest lucru potrivit studiului Empower realizat de Harris Poll. Milenialii americani au nevoie de un salariu anual de 525.000 de dolari pentru a simți că sunt fericiți din punct de vedere financiar. Generația Z cere 128.000, generația X 130.000 de dolari, iar cei din generația Boomers spun că 124.000 de dolari pe an ar fi de ajuns.

Dacă fericirea financiară are un preț, americanul mediu crede că acesta se ridică la a avea o avere netă de 1,2 milioane de dolari. Europenii se mulțumesc cu mai puțin. Cei din Europa de Vest și Scandinavia au numit aproximativ 92.000 de euro pe an ca fiind un punct de cotitură în satisfacția vieții reale. În Europa de Est, această sumă a fost mult mai mică, aproximativ 41.000 de euro.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Poll spune că fericirea financiară aduce libertate, siguranță și ușurare celor intervievați. Sondajul a constatat că fericirea financiară echivalează cu posibilitatea de a plăti facturile la timp pentru 67%, de a trăi fără datorii pentru 65%, de a-și permite luxul de zi cu zi fără griji pentru 54% și de a deține o casă pentru 45% dintre persoane. Dar avem și părerea bogaților. Conform studiului ei spun că o avere mare nu vine la pachet cu fericirea, dar ajută. Îți poți permite mai multe vacanțe, mai multe lucruri, branduri, dar iarăși, te ajută la secreția hormonilor fericirii cum ar fi serotonina și dopamina, dar pe un termen foarte scurt.

Citește și