• Marcel Ciolacu a spus că renunțarea la vize și implementarea programului Visa Waiver pentru cetățenii români va deveni o realitate palpabilă începând cu anul 2025.
  • Anunțul a fost făcut în cadrul unei întâlniri cu comunitatea românească din SUA.
  • Vizita de lucru în SUA a lui Marcel Ciolacu include întâlniri cu înalți oficiali americani: secretarul de stat Antony Blinken și secretarul apărării Lloyd Austin.

În timpul vizitei sale în Statele Unite ale Americii, premierul Marcel Ciolacu a spus că renunțarea la vize și implementarea programului Visa Waiver pentru cetățenii români va deveni o realitate palpabilă începând cu anul 2025. Anunțul a fost făcut în cadrul unei întâlniri cu comunitatea românească din SUA, unde Ciolacu a subliniat importanța sprijinului și implicării personale a românilor în îndeplinirea acestui obiectiv.

„Sunt ferm convins că, prin intermediul ajutorului dumneavoastră, proiectul de suflet al nostru, al tuturor românilor, și în același timp proiectul de suflet al doamnei ambasador a Statelor Unite în România, renunțarea la vize și programul Visa Waiver, va deveni o realitate din anul 2025. Nu vom putea reuși această provocare fără sprijinul și implicarea dumneavoastră personală”, a declarat premierul.

Vizita de lucru în SUA a lui Marcel Ciolacu include întâlniri cu înalți oficiali americani: secretarul de stat Antony Blinken și secretarul apărării Lloyd Austin. O delegație guvernamentală care îl însoțește pe Marcel Ciolacu în această călătorie, printre membrii acesteia numărându-se Angel Tîlvăr, ministrul Apărării, Luminița Odobescu, ministrul Afacerilor Externe, și Radu Oprea, ministrul Economiei.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
„SATUL SATELOR” DIN ITALIA: PECCIOLI
CÂT ȚINE TINEREȚEA?
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI

În plus, Ciolacu are programate întrevederi cu secretarul pentru energie al Statelor Unite ale Americii, Jennifer Granholm.

Citește și