• Klaus Iohannis participă la Conferința Națiunilor Unite privind Schimbările Climatice, COP28, care are loc în Dubai. 
  • Președintele României a susţinut o alocuţiune la evenimentul de lansare a Declarației privind triplarea capacității de energie nucleară la nivel mondial.
  • Participanţii la conferinţă au decis ca ţările grav afectate de schimbările climatice să fie ajutate prin crearea unui fond special internaţional.

Klaus Iohannis promite la summitul COP28 că până în 2030, România va reduce emisiile cu aproximativ 80% față de nivelul din 1990. Participanţii la conferinţă au decis ca ţările grav afectate de schimbările climatice să fie ajutate prin crearea unui fond special internaţional.

„România are unele dintre cele mai scăzute emisii pe cap de locuitor din Uniunea Europeană și este ferm angajată să accelereze măsurile de atenuare a schimbărilor climatice. Ne propunem să ne reducem până în 2030 emisiile cu aproximativ 80% față de nivelul din 1990 și să ne îndreptăm apoi într-un ritm rapid către neutralitatea climatică. Până cel târziu în 2050, mixul energetic național al României va fi format în proporție de 86% din energie regenerabilă, completat de energie cu emisii reduse de carbon, cum ar fi energia nucleară” a transmis preşedintele Iohannis.

Potrivit preşedintelui, „trebuie să recunoaştem, de asemenea, sinergiile dintre acţiunea climatică, educaţie şi dezvoltarea competenţelor verzi. De exemplu, programul REPowerEU aduce la nivel naţional două miliarde de euro în investiţii pentru energie regenerabilă şi dezvoltarea competenţelor verzi. Marea majoritate a tinerilor din România consideră că acumularea de cunoştinţe despre schimbările climatice în şcoală este esenţială pentru implicarea lor în acţiuni climatice. Prin urmare, educaţia privind clima şi mediul devine din ce în ce mai importantă în programa şcolară din România”.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Citește și