• KISS a încheiat ultimul concert live din cariera lor de 50 de ani, anunțându-și avatarurile digitale.
  • „Kiss ar putea susține un concert în trei orașe în aceeași seară”, a declarat directorul executiv al Pophouse, Per Sundin.
  • Anunțul a generat păreri împărțite în rândul fanilor din online.

Trupa rock KISS a susținut sâmbătă, la Madison Square Garden din New York, ultimul concert live din cei 50 de ani de carieră. Dar nu va fi ultima data când îi vei putea vedea pe scenă. Trupa a anunțat că va continua să cânte prin intermediul unor avatare digitale „forever young”.

Cunoscută pentru hitul „I Was Made for Lovin’ You”, trupa și-a încheiat turneul de adio „End of the Road” prin anunțarea noilor avataruri digitale, scrie Insider.

„Putem fi veșnic tineri și veșnic emblematici, mergând în locuri la care nu am visat niciodată”, a declarat basistul KISS, Gene Simmons, în vârstă de 74 de ani, într-o înregistrare video separată de anunț publicată sâmbătă.

Trupa a declarat că avatarurile lor digitale au fost create cu ajutorul tehnologiei de captare a mișcării, cu ajutorul companiei de efecte vizuale a lui George Lucas, Industrial Light and Magic, și Pophouse Entertainment, fondată de Björn Ulvaeus de la ABBA.

Per Sundin, directorul executiv al Pophouse, a declarat duminică pentru Associated Press: „Kiss ar putea avea un concert în trei orașe în aceeași noapte, pe trei continente diferite, cu ajutorul acestei tehnologii”.

Cu toate acestea, anunțul a avut parte de păreri împărțite din partea fanilor online.

„Putem plăti și mai mulți bani ca să nu auzim oameni reali cântând live”, a scris o persoană pe X, cunoscut anterior sub numele de Twitter. O altă persoană a scris pe Instagram: „Acest nou proiect cu holograme nu va putea să reproducă feeling-ul unui spectacol live original, dar cred că este o idee grozavă pentru ca show-ul să meargă mai departe, chiar dacă trupa nu mai există”.

Cele două companii au fost, de asemenea, în spatele concertului virtual ABBA, care a pus pe scenă avataruri digitale ale trupei în mai 2022. Concertele ABBA aduc încasări de peste 2 milioane de dolari pe săptămână, potrivit Bloomberg.

Citește și