Dilema caniculei: Trebuie să țineți ferestrele deschise sau închise?

aeriseste casa

aeriseste casa

Suntem sfătuiți să ne hidratăm, să verificăm persoanele vulnerabile, să nu ne expunem la soare în orele de vârf și să facem tot ce ne stă în putință pentru a-ne menține casele răcoroase în timpul valului de căldură.

Potrivit presei străine, în timp ce unii ar putea apela la ventilatoare, aparate de aer condiționat și piscine pentru a se răcori, alții optează pentru opțiuni mai ieftine.

Modificări simple în locuința ta, cum ar fi folosirea foliei de aluminiu la ferestre sau opțiunea pentru lenjerie de pat ușoară din bumbac, ar putea face o mare diferență. Dar când vine vorba de ferestre, ar trebui acestea să fie deschise sau închise în timpul caniculei?

Ar putea părea înțelept să deschideți ferestrele din casă pentru a lăsa o briză să vă pătrundă în locuință. Dar experții au sugerat că ar fi mai bine să le aveți închise, cel puțin cât timp soarele strălucește.

Ferestrele ar trebui ținute închise pe caniculă

Chris Nye, expert imobiliar susține că ferestrele ar trebui ținute închise pe caniculă. ,,Ar putea părea contraintuitiv, dar dacă aerul de afară este mai cald decât cel din casă, menținerea ferestrelor închise ar putea ajuta locuința să rămână puțin mai răcoroasă„, a explicat el.

Păstrarea jaluzelelor și a perdelelor închise în timpul zilei ar putea, de asemenea, să vă ajute să vă păstrați casa răcoroasă.

Pentru cei care suferă de alergii, închiderea ferestrelor în timpul zilei va ajuta, de asemenea, la menținerea polenului în afara casei și ar putea atenua simptomele.

Cu toate acestea, pe timp de noapte, dacă este puțin mai răcoare, cel mai bine ar fi să aveți ferestrele deschise. Dr. Lindsay Browning, psiholog și expert în ale somnului, spune că o briză răcoroasă în dormitor vă poate ajuta să adormiți în condiții nu tocmai bune.

,,După ce soarele apune, aerul exterior va începe să se răcească. Abia atunci, este o idee excelentă să deschideți ferestrele pentru a lăsa să intre o adiere de aer extern rece în dormitor, ajutând la răcirea camerei și la asigurarea circulației necesare a aerului” , spune specialistul.

Exit mobile version