- Se discută aprobarea semnăturilor electronice pentru contractul de angajare
- Sunt deja funcţionale proceduri şi sisteme care să permită lucrul remote
- Statul oferă subvenţii de până la 2.500 lei pentru plătirea salariaţilor
Piața muncii s-a schimbat pe repede-nainte anul ăsta. Mulţi lucrează remote, ceea ce nu ar fi fost posibil în România dinainte de 2018, când a fost adoptată legislaţia în acest sens.
Advertisment
Expertul în resurse umane, Sorin Faur, își aminteşte că statul român
îi sprijinea înainte pe angajatori.
Sorin Faur, expert resurse uman Academia de HR: „Statul a venit în ajutor, inclusiv cu acordarea acelei indemnizaţii de şomaj tehnic care a fost foarte bine venită şi a fost un colac de salvare pentru multe companii. Este un proiect chiar în discuţie la acest moment referitor la introducerea semnăturii electronice. Dacă se introduce acest mecanism de semnare a contractelor de muncă şi a actelor adiţionale, lucrurile se vor putea face complet online.”
Recomandări
Sorin Faur spune că reducerea taxării muncii rămâne deocamdată doar un vis frumos. Nu există decât propuneri pe tema asta.
Sorin Faur, expert în resurse uman Academia de HR: „A lucra cu freelanceri. Asta înseamnă că în loc să ai un angajat ai un partener de fapt, un furnizor.”
Horaţiu Vasilescu e managing director al ManpowerGroup. Spune că atunci când discutăm despre protecţia muncii, ori despre protecţia la incendii,
de multe ori e vorba doar de semnarea unor documente.
Horațiu Vasilescu, managing direct ManpowerGroup: „Sunt deja funcţionale proceduri şi sisteme care să permită lucrul remote. Lucrurile nu sunt foarte foarte clare şi atunci este greu să găseşti ca administraţie soluţii care să mulţumească pe toată lumea, toate industriile. Facem proactiv informări, atât către piaţă, cât şi către clienţii noştrii, cât şi către autorităţi astfel încât să putem crea un cadru de muncă mult mult mai eficient şi adaptat nevoilor actuale.”
Partenerii noștri