• CEO-ul Tesla și SpaceX a scris, pe contul său de Twitter, un mesaj de susținere pentru Britney Spears.
  • El și-a manifestat astfel sprijinul față de artista care încearcă să scape de sub tutela tatălui ei.
  • În câteva ore, mesajul lui Musk a atras peste 420.000 de aprecieri și 36.000 de redistribuiri.

CEO-ul Tesla și SpaceX a scris, pe contul său de Twitter, unde are 57,8 milioane de urmăritori, un mesaj de susținere pentru Britney Spears.

Musk a scris „Free Britney” pentru a-și arăta sprijinul față de artista care încearcă să scape, în instanță, de sub tutela tatălui ei.

În câteva ore, mesajul lui Musk a atras peste 420.000 de aprecieri și 36.000 de redistribuiri.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ

„Free Britney” este mesajul pe care susținătorii cântăreței l-au scandat la protestul împotriva abuzurile care ar fi fost făcute de tatăl artistei.

Spears a povestit prin ce a trecut în timpul unei ședințe de judecată, care a avut loc în 23 iunie, susținând că a fost obligată să ia litiu și i s-a interzis să aibă alt copil.

Săptămâna trecută, tatăl cântăreței James Spears a cerut instanței să investigheze „acuzațiile grave ale fiicei sale referitoare la munca forțată, tratament și terapie medicală forțată, îngrijire medicală necorespunzătoare și limitări ale drepturilor personale”.

„Având în vedere natura acuzațiilor și a pretențiilor, este esențial ca instanța să confirme dacă mărturia doamnei Spears a fost sau nu corectă pentru a determina ce acțiuni, dacă este cazul, trebuie întreprinse”, se arată în dosar.

Jamies Spears, tatăl cântăreței, este tutorele acesteia în urma unei decizii judecătoreşti din 2008 care îi dă dreptul să controleze toate aspectele care ţin de viaţa fiicei sale, atât din punct de vedere personal, cât și profesional.

Ce presupune tutela

Ordinul a fost instituit în contextul îngrijorărilor avute cu privire la starea de sănătate mintală a cântăreței și are două părți: controlul aspectelor financiare ale solistei şi controlul asupra deciziilor ei personale. Mai exact, Britney Spears nu are acces la bani şi alte bunuri materiale și nici nu poate lua de una singură decizia de a-și întemeia o familie.

În 2008, tutela a fost instituită în urma comportamentului pe care Britney Spears l-a avut în urma divorţului de Kevin Federline şi a procesului privind custodia celor doi copii ai cuplului.

De atunci, cântăreaţa a fost implicată în mai multe incidente, fiind internată de două ori în spital.

Tutela este utilizată în sistemul judiciar american în cazul persoanelor care nu pot să ia decizii pe cont propriu, ca cele care suferă de demenţă sau alte boli psihice.