• Dormitul cu pisica îți poate aduce fericire și îmbunătăți sănătatea prin stimularea producției de serotonină și reducerea stresului.
  • Apropierea de pisică poate aduce liniște și siguranță, ajutând la combaterea insomniei și la stimularea sistemului imunitar.
  • Există și riscuri asociate, precum ar fi alergiile și expunerea la paraziți, care necesită atenție.

Dormitul cu pisica ta în fiecare noapte aduce fericire și beneficii pentru sănătate, scrie TF1 INFO. Studiile din anii 1950 au demonstrat că ascultarea toarcerii pisicii activează producția de serotonină, hormon esențial pentru bunăstare și somn. Sunetul de toarcere, la frecvențe joase, calmează și reduce stresul, având chiar efecte pozitive asupra tensiunii arteriale.

Apropierea de pisică aduce liniște, mai ales pentru copii, vârstnici și cei singuri, creând un sentiment de siguranță. Dormitul cu pisica poate ajuta la combaterea insomniei și stimulează sistemul imunitar prin expunerea la bacterii, contribuind la dezvoltarea apărărilor împotriva alergenilor.

Somnul alături de animalul de companie vine, de asemenea, cu riscuri

Unul dintre riscurile asociate cu dormitul alături de o pisică este reprezentat de alergii. În Franța, 30% dintre oameni suferă de alergii, iar 10% dintre aceștia sunt alergici la părul de pisică. Alergiile sau astmul pot apărea chiar și mai târziu în viață din cauza expunerii la alergenii din saliva și părul pisicii.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Un alt pericol pentru sănătate este reprezentat de paraziți. Dacă pisica nu este tratată adecvat anual și are acces la exterior, poate fi expusă la paraziți externi (purici, căpușe etc.) și interni (viermi). Acești paraziți pot migra de pe pisică pe dumneavoastră în timpul somnului și pot transmite boli, precum boala Lyme, care este răspândită de căpușe infectate.

Pisicile au un ritm de viață diferit de al nostru. Deși sunt active dimineața și seara, somnul lor este fragmentat. Dacă dorm cu tine, activitatea lor pe timpul nopții poate perturba calitatea somnului tău.

Citește și: