• Omul potrivit la momentul nepotrivit poate fi o problemă reală când vine vorba despre iubire.
  • Acest tip de experiență poate fi o sursă de frustrare intensă și durere.
  • În ciuda compatibilității, poți să te simți ca și cum universul te ține departe de acel om.

Ai auzit de multe ori expresia „omul potrivit, la momentul nepotrivit”, dar acest lucru poate fii o problemă reală când vine vorba de iubire, așa sună studiul publicat în Marriage and Family Review.

La ce să fim atenți când vorbim despre persoana potrivită?

Întâlnirea persoanei potrivite într-un moment inoportun este o problemă dificilă. Este o situație în care tot ce îți trebuie  pentru o relație împlinită sunt prezente, dar forțele externe sau interne o împiedică să evolueze. În ciuda compatibilității poți să te simți ca și cum universul te ține departe de acea persoană. Această experiență poate fi o sursă de frustrare intensă și durere, iar sarcina de a o procesa și de a merge mai departe nu este una ușoară.

O primă situație poate fi distanța, care poate fi o barieră semnificativă în calea unei relații, indiferent cât de compatibil ești cu cineva. În timp ce relațiile la distanță pot funcționa, ele necesită o cantitate semnificativă de efort, comunicare și angajament din partea ambelor părți.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
CE SERIAL PĂRĂSEȘTE JENNA ORTEGA?
BEYONCE INTRĂ ÎN DICȚIONAR
JOE BIDEN TESTEAZĂ CHATGPT
ZHANG INTRĂ ÎN ÎNCHISOARE PENTRU POSTĂRI

În plus, provocările logistice ale unei relații la distanță pot fi copleșitoare. Factori precum costurile de călătorie și diferențele de fus orar pot face dificilă petrecerea timpului de calitate împreună.

Al doilea factor care poate să strice relația este presiunea externă. De exemplu, familia ta poate prioritiza anumite decizii de viață. Acest lucru poate crea o dilemă între dorințele tale romantice și responsabilitățile personale, asta arată studiul realizat de National Library of Medicine.

Un alt factor care intervine este starea ta de spirit, adică tu poate chiar nu ești pregătit pentru o relație. Chiar dacă cineva pare să se potrivească grozav cu tine, s-ar putea să nu te simți pregătit din punct de vedere emoțional să te angajezi într-o relație în acest moment al vieții tale. Acest lucru se poate datora unor probleme nerezolvate sau a unei traume din trecutul tău sau pur și simplu pentru că încă te vindeci de la o despărțire anterioară. Este important să îți acorzi suficient timp pentru a te vindeca înainte de a te aventura într-o nouă relație. A fi indisponibil din punct de vedere emoțional poate afecta dinamica relației, ducând la frustrare și tensiune între tine și partenerul tău, asta arată un studiu realizat de Royal Statistical.

Citește și