• Femeile beau cu 40% mai mult decât anul trecut.
  • Mortalitatea femeilor din cauza alcoolului a crescut cu 14.7%.
  • Mortalitatea bărbaților din cauza alcoolului a crescut cu 12.5%.

Egalitatea dintre bărbați și femei e mai apropiată ca niciodată. La băutură. Institutul Național de Abuz al Alcoolului în America a făcut un studiu și a descoperit că din 2018 încoace, mortalitatea la femeile între 30 și 40 de ani a crescut cu aproape 15%, față de puțin peste 12% cât este la bărbați. Numai în ultimul an femeile beau cu 40% mai mult.
Trendul a început în pandemie atunci când, din cauza izolării, femeile au început să bea în timpul zilei, peste două pahare de vin pe zi, dublu față de recomandarea doctorilor. Totodată, medicii au descoperit că boliile de ficat din cauza alcoolului de care bărbații sufereau la 60 de ani, suferă acum femeile la 30 de ani.

O tânără care suferă de o alergie severă la arahide a cheltuit 160 de euro pe aproape 50 de pachete de arahide într-un zbor Eurowings din cauză că îi era frică să nu aibe o reacție severă la pachetele de arahide deschise de ceilalți pasageri. Frica ei, spun cercetătorii, este exagerată. „Inhalarea vaporilor de unt de arahide nu provoacă reacții alergice”.

Citește și:

Recomandări

FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CE SEMNIFICĂ VINEREA MARE
CUM TE FEREȘTI DE FAKE NEWS
DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA