• Prințesa Charlotte a fost varianta în miniatură a lui Kate Middleton la încoronarea Regelui Charles al III-lea.
  • Prințesa Charlotte și Kate au purtat câte o tiară delicată din flori argintii și cristale, creată de Jess Collet și Alexander McQueen.
  • Bijuteriile sunt inspirate de motivul prezent pe tot parcursul încoronării lui Charles, care face referire la figura legendară a Omului Verde din folclorul britanic.

La ceremonia de încoronare a bunicului ei, Regele Charles al III-lea, Prințesa Charlotte a purtat o tiară delicată din flori de argint și cristale, creată de Jess Collet și Alexander McQueen. Evenimentul a avut loc la Westminster Abbey fiind un moment istoric, scrie Vogue.

Coronița pe care a purtat-o a fost aleasă pentru a se potrivi cu cea pe care a purtat-o mama ei, Kate Middleton, care a optat și ea pentru o diademă de la același designer, în loc să poarte o tiară clasică.

Prințesa Charlotte, varianta în miniatură a lui Kate Middleton, la încoronarea Regelui Charles al III-lea

Nepoata regelui, în vârstă de opt ani, a purtat și ea o rochie albă identică cu cea a mamei sale. Rochia, creată de designerul McQueen, a fost accesorizată cu broderii delicate în formă de flori precum trandafiri, ciulini, narcise și trifoi, cele patru flori care simbolizează Regatul Unit.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

Dar semnificația momentului depășește cu mult o simplă coordonare a ținutei.

Coroana este inspirată de motivul prezent pe tot parcursul încoronării lui Charles, care face referire la figura legendară a Omului Verde din folclorul britanic. Această figură simbolizează renașterea și sosirea primăverii.

Mai mult, Regele Charles al III-lea a fost pasionat de-a lungul vieții de natură, grădinărit și conservarea mediului.

Faptul că nepoata sa, precum și nora sa, au purtat un astfel de motiv botanic este un mod unic și vizual de a aduce un omagiu pasiunii – și cauzelor – noului lor monarh.

Alegerea Prințesei de Wales a stârnit multe dezbateri, deoarece unii considerau că o bijuterie mai opulentă ar fi fost neadecvată în contextul dificil al crizei economice din Marea Britanie.

Alții au considerat că ar fi mai potrivit să poarte o bijuterie din ,,arhivă” , cu o istorie bogată și complexă. În schimb, Kate a optat pentru ceva complet diferit, care a reflectat personalitatea ei și a marcat o nouă eră pentru monarhie.

Nu este prima dată când Charlotte a adus un emoționant omagiu familial prin intermediul bijuteriilor sale. La înmormântarea bunicii sale, a purtat o mică broșă cu potcoavă – o aluzie la dragostea pentru cai pe care regina Elisabeta a avut-o toată viața.

Citește și

Cum a încălcat Kate Middleton tradiția regală la încoronarea Regelui Charles al III-lea

FOTO. Ținuta purtată de regina Camilla la încoronare. Istoria bijuteriilor regale

FOTO. Ce ținute au ales primele doamne la încronarea Regelui Charles al III-lea