• Regele Charles al III-lea a fost încoronat monarh al Marii Britanii.
  • La eveniment a fost prezentă și soția președintelui Ucrainei, Olena Zelenski.
  • Președintele Franței și soția sa Brigitte au sosit la ceremonie.

Încoronarea lui Charles al III-lea, care are loc astăzi, 6 mai, la Westminster Abbey, a reunit nu doar reprezentanți ai familiilor regale, ci și cei mai renumiți politicieni de pe planetă, scrie Daily Mail.

Președintele Franței și soția sa Brigitte au sosit la ceremonie. Prima doamnă a țării a arătat elegantă într-o ținută roz pal, format dintr-o rochie mulată până la genunchi și o jachetă de aceeași lungime. În mâini ținea o poșetă, iar imaginea a fost completată de stiletto albi.

Sophie Gregoir, soția premierului canadian Justin Trudeau, s-a îmbrăcat nu mai puțin elegant. A purtat o rochie cu mâneci trei sferturi și o pălărie cu decor original. Sophie și-a completat look-ul cu o geantă și cercei mici de perle.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Carrie Johnson a decis să nu se limiteze la o singură culoare și a ales o ținută negru – albastru. Ea a purtat un blazer negru și o rochie albastră cu buline de lungime midi, precum și o pălărie asortată cu boruri largi.

La eveniment a fost prezentă și soția președintelui Ucrainei, Olena Zelenski.

Akshata Murthy, în vârstă de 43 de ani, a sosit, de asemenea, la brațul soțului ei, premierul britanic Rishi Sunak, care a luat cuvântul la acest eveniment semnificativ. Ea a purtat o rochie Claire Mischevani de culoare albastru pal, o pălărie neagră și tocuri negre înalte, cu cercei eleganți.

Jill Biden, în vârstă de 71 de ani, a participat fără soțul ei și a purtat o ținută elegantă albastră din deux piese, cu mănuși elegante și tocuri asortate.

La încoronarea regelui Charles al III-lea s-au renunțat la unele elemente de tradiție, iar acest lucru s-a extins și cu privire la codul de vestimentație pe care trebuia să îl respecte invitații.

La ceremonia de sâmbătă nu s-a mai impus ca participanții să poarte ținute grandioase sau specifice ceremoniei, în favoarea unui unora mai lejere și mai relaxate.

Regele Charles al III-lea a fost încoronat monarh al Marii Britanii. Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, i-a aşezat pe cap coroana somptuoasă din secolul al XVII-lea a Sfântului Edward, în cel mai important moment al ceremoniei solemne de la Westminster Abbey, în inima capitalei britanice.

Citește și

FOTO-VIDEO. Ce a spus prințul Harry în timpul încoronării. Ducele a fost surprins discutând cu Jack Brooksbank la ceremonia de încoronare

FOTO. Prinţul Louis a furat toate privirile la încoronarea Regelui Charles al III-lea. Fiul lui William, spectacol în timpul ceremoniei de la Westminster Abbey

FOTO. Kate Middleton și Prințesa Charlotte și-au asortat ținutele la încoronarea regelui Charles al III-lea. Cum arată rochiile Alexander McQueen purtate de cele două