• Prințul moștenitor al Iordaniei s-a căsătorit cu un urmaș al familiei saudite în cadrul unei ceremonii simbolice.
  • Cuplul s-a căsătorit la Palatul Zahran, în fața unor invitați de marcă, precum prima doamnă a SUA, Jill Biden, și prințul și prințesa de Wales.
  • Nunta foarte așteptată a fost întâmpinată cu festivități în toată Iordania, mii de oameni adunându-se pentru a asista la procesiunea din Amman.

Iordanienii petrec joi la nunta prințului moștenitor Hussein bin Abdullah. Ceremonia a avut loc joi după-amiază, la palatul regal din Amman, în prezența unor capete încoronate şi a unor demnitari din întreaga lume, inclusiv prinții de Walles, scrie presa internațională.

Mireasa a fost condusă de fermecătorul ei cumnat, de 18 ani, fratele cel mic al prințului moștenitor. Cu un zâmbet de neșters pe chip, mirele s-a cam chinuit când a trebuit să strecoare inelul pe degetul alesei sale.

Fiul cel mare al regelui Abdullah și al reginei Rania are 28 de ani, iar aleasa lui – arhitecta saudită Rajwa Alseif – este cu un an mai mare, dar și mai înaltă decât Hussein, exact cum stau lucrurile și-n cazul cuplului regal.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ

Nunta, adică ceremonia islamică numită katb ktab, altfel spus semnarea contractului nupțial, a avut loc la palatul Zahran din centrul Ammanului.

Acolo au fost organizate toate cununiile regale de câteva generații încoace. Cu statura ei elegantă și trăsăturile fără cusur, mireasa radia de fericire. Chiar și așa însă, mulți ochi au fugit tot către Rania, soacra mare, răpitor de frumoasă și la 52 de ani.

Prințul moștenitor este considerat descendent al profetului Mohammed

Hussein bin Abdullah este moștenitorul tronului uneia dintre cele mai vechi monarhii din Orientul Mijlociu și considerat descendent al profetului Mohammed.

Născut pe 28 iunie 1994, este căpitan în armata iordaniană. El a fost numit prinţ moştenitor în 2009, la cinci ani după ce regele Abdullah i-a retras acest titlu fratelui său vitreg, Hamzah.

La rândul ei, mireasa, născută la Riad, este licenţiată în arhitectură şi pasionată de echitaţie. Tatăl ei este om de afaceri, iar pe linie maternă are legături cu familia regală saudită.

Nunta marchează un moment de stabilitate pentru Iordania, după o ceartă de palat din 2021 descrisă drept cea mai gravă criză politică din această ţară de când Abdullah a preluat puterea.

Fratele vitreg al regelui şi fostul prinţ moştenitor Hamzah a fost acuzat de implicarea într-o presupusă tentativă de lovitură de stat. Iordania a acuzat ,,părţi străine” de implicare în complot, iar rapoartele serviciului de infomatii au sugerat implicarea Arabiei Saudite. Căsătoria este văzută, prin urmare, drept un pas în direcția reparării relațiilor dintre cele două țări.

După ceremonie, o procesiune de jeep-uri roșii, folosită la fiecare eveniment important din istoria regatului Hașemit, i-a adus pe tinerii căsătoriţi la un alt palat, unde este organizată petrecerea.

De săptămâni întregi poze ale mirilor flutură în tot orașul, iar oamenii și-au împodobit străzile și casele, în onoarea fericitului eveniment. De altfel au avut loc festivităţi stradale şi concerte pe tot parcursul acestei zilei.

Citește și

De ce sunt tinerii din Generația Z atât de motivați de bani și „obsedați” de salarii mari

VIDEO. Joe Biden a căzut pe scenă în timp ce înmâna diplome la absolvirea Academiei Forțelor Aeriene americane

Kim Cattrall revine în universul „Sex and the City”. Actrița va apărea în finalul serialului „And Just Like That”