• Jurnaliștii de la The New York Times au prezentat casa pe care regele Charles al III-lea o deține în Transilvania.
  • Este ca o întoarcere în timp cu 100 de ani, scriu americanii.
  • Regele deține proprietatea din 2008. Periodic, Charles vine aici în vacanță pentru o săptămână.

The New York Times a prezentat casa regelui Charles al III-lea pe care o are în Ardeal. Jurnaliștii americani au notat că locația este „ca o întoarcere în timp” .

Jurnaliștii americani de la New York Times au prezentat casa pe care regele Charles al III-lea o are în Transilvania – la numai 30 de kilometri de Sfântu Gheorghe, în Valea Zalan, într-un peisaj idilic, plin de verdeață și scufundat în liniște.

New York Times, despre casa pe care regele Charles al III-lea o are în Ardeal: „E ca o întoarcere în timp”

Proprietatea din România este departe de a fi cea mai luxoasă. Are totuși ceva ce lipsește când vine vorba de celelalte domenii ale suveranului.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ

O liniște arhaică, un sat românesc în care americanii de la New York Times s-au simțit ca într-o clepsidră a timpului și mult verde și un sentiment aparte.

„Nu există vreo recepție sau un hol de primire la pensiunea regelui, un trio de clădiri rustice dintr-un sat vechi de 350 de ani din Valea Zalan, în Transilvania. Înregistrările cazării se fac în sala de mese comună, unde o femeie, care este și bucătăreasă, predă o cheie veche. Aceasta va deschide ușa uneia dintre cele șapte camere, toate mobilate parcă după o ediție românească a revistei House Beautiful, 1740. Singurele accente contemporane sunt ceainicele electrice, caloriferele și apa îmbuteliată” , scriu americanii.

Este ca o întoarcere în timp cu 100 de ani, susțin americanii, care amintesc că noul Rege al Regatului Unit ar fi spus că este descendent al lui Vlad Țepeș.

Între Palatul Buckingham și pensiunea din Transilvania

Cei de la New York Times mai amintesc că sâmbătă, monarhul englez va fi încoronat într-o ceremonie fastuoasă, iar festivitățile vor începe cu o procesiune de la Palatul Buckingham.

Mai puțin luxoasă, proprietatea din Transilvania a regelui are alte atuuri. 

„Departe de a fi cea mai luxoasă, oferă o șansă rară: pentru aproximativ 200 de dolari pe noapte, cu mesele incluse, oamenii de rând sunt primiți cu bunăvoință și se pot simți ca un rege” , susțin americanii.

Regele deține proprietatea încă din 2008. Periodic, Charles vine aici în vacanță timp de o săptămână, alături de o suită.

„Este un colț liniștit al lumii în care timpul pare să se fi oprit cu aproximativ câteva secole în urmă, iar regele l-a descris adesea ca fiind unul dintre locurile sale favorite. Ceea ce sugerează că bărbatul aflat în mijlocul a ceea ce va fi cel mai zgomotos al planetei în acest weekend preferă cu mult liniștea și intimitatea pe care le găsește la aproximativ 1.500 de mile distanță de Londra, pe drumurile neasfaltate și pădurile accidentate din apropierea Munților Carpați” , scriu americanii.

În restul anului, aici funcționează un fel de pensiune, iar turiștii pot dormi chiar în camera regelui.

Casa e parte a unui imperiu imobiliar în valoare de 25 de miliarde de dolari, potrivit Forbes, portofoliul lui Charles include 56 de căsuțe, 12 case și șapte palate, potrivit New York Times

Citește și

FOTO-VIDEO. Cele mai frumoase și cele mai atipice ținute de la Met Gala 2023. Doja Cat „s-a deghizat” în pisica lui Karl Lagerfeld

Un oraș industrial cu grătare ieftine este atât de popular încât autoritățile le spun oamenilor să meargă în altă parte

FOTO. Trei dintre rochiile prințesei Diana vor fi scoase la licitație în Los Angeles vara aceasta. Ce sume s-ar putea plăti