• Emma Stone, Lili Reinhart, Amanda Seyfried, Ryan Reynolds, Chris Evans și Kristen Bell se numără printre vedetele de la Holywood care suferă de anxietate.
  • Emma Stone a recunoscut că merge la terapie încă de la vârsta de 8 ani, când a început să lupte cu atacurile de panică.
  • Amanda Seyfried folosește antidepresive de 11 ani, iar pentru a ține anxietatea sub control, ea a studiat budismul psihoterapia cognitivă și chiar a înființat o fermă, împreună cu soțul și copiii săi.

Viața sub lumina reflectoarelor, nu este întotdeauna perfectă. Mai multe vedete de la Holywood au recunoscut că luptă cu problemele de anxietate. Iată câteva dintre starurile din Los Angeles care se confruntă cu astfel de trăiri:

Emma Stone

Câștigătoarea Oscarului pentru „La La Land” se confruntă cu anxietatea de mai bine de un deceniu. În 2017, în cadrul emisiunii „The Late Show With Stephen Colbert” a împărtășit un desen făcut chiar de ea, la nouă ani, în cadrul unei ședințe de terapie, cu un monstruleț verde pe care scria „Sunt mai mult decât anxietatea mea!”. Actrița a recunoscut că avea multe atacuri de panică, atunci când era copil. Un an mai târziu, în 2018, în cadrul evenimentului „Child Mind Institute”, ea și-a amintit de primul său atac de panică: „A fost foarte, foarte înspăimântător și copleșitor. Eram acasă la o prietenă și, dintr-o dată, am fost absolut convinsă că a luat foc casa și că va arde. Stăteam în dormitorul ei și, evident, casa nu luase foc, dar nu era nimic în mine care să nu creadă că nu vom muri”.

Stone a recunoscut că a început să meargă la terapie de la vârsta de 8 ani și că, de multe ori, anxietatea nu îi permitea să se despartă nicio clipă de mama sa.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
CÂT ȚINE TINEREȚEA?
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.

Întrebată cum a învățat să trăiască cu anxietatea, actrița a spus: „Mă duc la un terapeut, meditez și vorbesc cu oamenii foarte repede acum – în loc să mă izolez, mă apropii… Toată lumea experimentează o versiune de anxietate sau îngrijorare în viața lor, și poate că trecem prin asta într-un mod diferit sau mai intens, pentru perioade mai lungi de timp, dar nu este nimic în neregulă cu tine”.

Amanda Seyfried

Vedeta „Mamma Mia” a vorbit de-a lungul anilor despre faptul că a trăit cu anxietate și că a suferit de tulburare obsesiv-compulsivă o mare parte din viață. La începutul carierei sale, ea a început să consulte un psihiatru. Pentru a trece peste gândurile negative, ea a studiat budismul, psihoterapia cognitivă și chiar a înființat o fermă, împreună cu soțul și copiii săi. În 2019, ea a recunoscut că a recurs și la antidepresive: „Sunt pe Lexapro și nu voi scăpa niciodată de el. Îl iau de când aveam 19 ani, deci de 11 ani. Sunt la cea mai mică doză. Nu văd rostul de a renunța la el. Fie că e placebo sau nu, nu vreau să risc”.

Chris Evans

Chris Evans a început să se confrunte cu anxietatea în 2007 și a dezvoltat primele atacuri de panică în 2011, în timp ce filma pentru „Puncture”. Inițial, el a refuzat să dea proba pentru rolul lui Steve Rogers din „Captain America”, din cauza problemelor sale de sănătate mintală. Ulterior, acesta s-a răzgândit, iar în 2022 a recunoscut că filmările Marvel l-au ajutat să-și depășească anxietatea: „În fiecare zi ai ocazia să construiești realitatea din fața ta, iar acest lucru începe prin a fi prezent și în mintea ta și prin a înțelege cum să-ți oprești mintea să facă zgomot. Deci, într-un mod ciudat, a fost sala mea de clasă. Acest peisaj actoricesc te-a forțat să îți perfecționezi anumite abilități în ceea ce privește liniștea minții”.

Lili Reinhart

Vedeta din „Riverdale” s-a luptat timp de 15 ani cu anxietatea și a recunoscut că plânsul este metoda prin care își dă voie să se descarce: „Plânsul este cel mai frumos lucru pe care îl poți face… Plâng tot timpul. Cred că este cea mai sănătoasă expresie a felului în care te simți. Uneori mi-aș fi dorit să mi se spună: „Poți să plângi. Nu e nicio rușine în asta”.

Kristen Bell

Actrița Kristen Bell este victima unui deepfake porno. „Am fost șocată”

Actrița a început să ia pastile pentru anxietate și depresie, încă din anii de facultate. În prezent, ea este ambasador al sănătății mintale, pentru compania de telesănătate, Hers.

„Înainte de a împărtăși care erau luptele mele cu anxietatea și depresia, am recunoscut că imaginea mea publică era un fel de actriță spumoasă care probabil nu avea zile negre. „Mă simt tristă” este ceva ce spui cuiva în spatele ușilor închise. Și nu cred că este ceva natural sau normal. Oamenii trebuie să știe că există confort și resurse în jurul lor în toate formele și mărimile”, a declarat ea.

Ryan Reynolds

ryan-reynolds

Actorul „Deadpool” a descoperit că anxietatea l-a ajutat de-alungul carierei sale, să interpreteze cât mai bine rolurile la care a fost supus.

„Am tendința de a fi destul de deprimat și am unele probleme cu anxietatea și lucruri de genul acesta. Fac exerciții fizice în fiecare zi, altfel, încep să mă simt un pic deprimat. Pentru mine, este mai mult psihologic. Exercițiile fizice sunt un mijloc de a expulza acei demoni…

Citește și: