• 82% din Gen Z sunt adepții „quiet-quitting”.
  • În România, 55% dintre tinerii în 18-34 de ani locuiesc cu părinții.
  • Billie Eilish preferă să locuiască cu părinții, deși are propria casă.

Când zici progres te gândești la tânara generație. Generația care preia inițiativa și face din lumea în care trăim o lume prosperă. Însă când privești la generația actuală, nu poți să nu observi un fenomen care indică o nouă direcție socială, economică, dar și spirituală. Fenomenul muzical, Billie Eilish preferă să stea încă cu părinții, în ciuda faptului că are propria locuință.

Spre deosebire de anii trecuți, tinerii din ziua de azi preferă confortul mental,  dar mai ales cel economic. România se află pe locul 5 în Uniunea Europeană după rata şomajului în rândul tinerilor, iar 55% dintre cei cu vârste între 18 şi 34 de ani locuiesc cu părinții.

Unde ar trebui să fie un echilibru între angajați și angajatori?

„Gen Z nu are doar cerințe. Poate nu toți sunt ancorați la o realitate. Suntem șocați de pretențile tinerilor și ne punem diferite întrebări. Aproximativ 10% dintre pretențile celor din câmpul de muncă vor fi exagerate, dar să nu uităm că Gen Z are niște competențe extraordinare. Desigur, mai au de învățat, la fel ca noi toți. La Gen Z, aceste așteptări au o scuză pentru că nu există niciun fel de consiliere de carieră în școli”, a declarat Oana Botolan, expert HR, pentru Aleph News.

Recomandări

SFÂNTA LUMINĂ VINE DE LA IERUSALIM
CEA MAI FRUMOASĂ STRADĂ DIN EUROPA, ÎN ROMÂNIA
SUEDIA ÎNTĂREȘTE SECURITATEA
HATHAWAY ÎȘI FACE DEBUTUL PE TIKTOK
APPLE VINE CU UPDATE PENTRU IPAD-URI
VERSTAPPEN OBȚINE POLE POSITION LA MIAMI

Citește și