- „Good Inside” îi ajută pe părinți să acționeze cu blândețe și empatie.
- Metoda mută accentul de educare de la consecințe la conectare.
- Ioana Chicet Macoveiciuc: „În mod cert, această metodă care se bazează pe conectare, funcționează mai bine decât pedepsele, amenințările, condiționările”.
„Good Inside” este cel mai de succes titlu al momentului din domeniul parentingului. Cartea îi ajută pe părinți să treacă de la frustrare la speranță, să acționeze cu blândețe și cu empatie, fără a apela la cele mai multe strategii de parenting ca punerea la colț, recompense sau reacții la comportamentele nepotrivite ale copiilor.
Cum funcționează strategiile din „Good Inside”?
„În mod cert, această metodă care se bazează pe conectare, funcționează mai bine decât pedepsele, amenințările, condiționările. Copiii au nevoie să fie văzuți, înțeleși. Ei vor să coopereze cu noi pentru că le place armonia. Atunci când sunt rugați să facă ceva și ei nu o fac, este pentru că sunt obosiți sau frustrați. Trebuie să ele împlinim nevoile și să vedem împreună ce este de făcut. Pentru acest lucru este nevoie și ca părintele să se simtă bine”, a declarat Ioana Chicet Macoveiciuc, scriitoare, pentru Aleph News.
În ce măsură îi ajută astfel de cărți pe părinți să învețe cum să reacționeze în momente tensionate?
„Unul dintre aspectele importante este informația. Trebuie să înțelegem de ce reacționăm într-un anumit mod, ce pot face copiii și ce nu pot face la vârsta lor. Trebuie să înțelegem că avem nevoie de ajutor specializat pentru că, în unele cazuri, avem foarte multe traume în spate. Trebuie să fim acolo pentru copiii noștri”, a adăugat aceasta.
Citește și