• CEO-ul Sincrolab spune că jocurile pot îmbunătății atenția copiilor.
  • 27.7% din elevii din Spania se joacă între 2-5 ore pe zi.
  • OMS susține că minorii care se joacă mult suferă de hiperactivitate.

Jocurile sunt leacul minune pentru ADHD. În Spania, firma Sincrolab a lansat un joc pentru copii cu ajutorul inteligenței artificiale și a descoperit că jocurile pot îmbunătății atenția copiilor și trata ADHD-ul. Patronul firmei spune că pentru a vedea rezultate în lupta împotriva ADHD-ului de care suferă aproape unul din 10 copii în lume – timpul de joacă nu poate fi mai mare de două ore – de cel mult trei ori pe săptămână.

Guvernul Spaniol însă – este îngrijorat pentru că – unul din 4 elevi se joacă între 2 și 5 ore pe zi – dublu față de media zilnică stabilită de OMS. Totodată, experții OMS susțin că minorii care se joacă prea mult sunt impulsivi și hiperactivi.

Dar asta nu oprește firmele să lanseze noi modele de jocuri – așa cum este în cazul lui Counter Strike doi. Un clasic al gaming-ului, Counter Strike doi s-a lansat azi și vine cu grafică și hărți noi.

Recomandări

CUM TE ADRESEZI TINERILOR
GOOGLE ȘI HARVARD FAC ECHIPĂ
SIRI PRIMEȘTE UPGRADE
HALEP JOACĂ LA PARIS
FACI MAMOGRAFIE CU A.I.
1.700 DE UCRAINENI SUNT EVACUAȚI DIN HARKOV

„Jocurile suplinesc nevoia asta mare de concentrare. Avem de-a face cu o problemă mare de concentrare în cadrul copiilor cu ADHD. Probabil că pe perioada jocurilor respective, atenția se focusează. Copiii se concentrează. Asta poate îmbunătăți starea generală și evoluția copilului. Dependența de jocuri este cu totul și cu totul altceva”, a explicat Dana Hering, asistentă medicală la Spitalul Karolinska din Suedia.

Citește și