• Bătălia juridică dintre vedetele divorțate de la Hollywood pentru Château Miraval se întețește.
  • Brad Pitt a ,,jefuit” podgoria Château Miraval pe care o deține împreună cu fosta soție Angelina Jolie în Provence, susțin avocații lui Jolie.
  • Actorul de 59 de ani, care și-a petrecut weekendul trecut pe circuitul Silverstone din Marea Britanie pentru filmarea viitorului său film de Formula 1, a negat acuzațiile.

Brad Pitt a ,,jefuit” podgoria Château Miraval pe care o deține împreună cu fosta soție Angelina Jolie în Provence, cheltuind milioane de dolari din profituri pentru renovarea piscinei și pentru un studio de înregistrări, susțin avocații care l-au dat în judecată pe actor, scrie FT.

Nouvel, o companie prin intermediul căreia Jolie a deținut anterior o participație în podgoria franceză, a declarat luni, într-un dosar depus la un tribunal din California, că Pitt și partenerii săi îi datorează peste 350 de milioane de dolari. Compania a susținut că aceștia ,,s-au angajat în acțiuni din ce în ce mai scandaloase pentru a păstra controlul” asupra Château Miraval, în timp ce ar fi ,,deposedat [producătorul de rosé] de activele sale” .

Acuzațiile potrivit cărora Pitt a acționat ca un ,,copil irascibil”, în timp ce se angaja într-o ,,flagrantă acaparare de bani”, reprezintă cea mai recentă lovitură într-o dispută juridică acerbă între vedetele de la Hollywood, care au depus actele de divorț în circumstanțe dureroase în 2016, Jolie acuzându-l pe Pitt de un atac la beție asupra ei și a copiilor cuplului în timp ce se aflau într-un zbor privat spre SUA.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Bărbatul de 59 de ani, care și-a petrecut weekendul trecut pe circuitul auto Silverstone din Marea Britanie pentru filmarea viitorului său film de Formula 1, a negat acuzațiile de agresiune și a acuzat-o pe Jolie, în dosare anterioare depuse în instanță, că a încercat să-i afecteze reputația vânzând partea ei din Miraval ,,pe la spatele lui Pitt” către Stoli Group, al miliardarului de origine rusă Yuri Shefler, pentru 64 de milioane de dolari în 2021. Pitt a declarat în înregistrările anterioare că cei doi au convenit ,,că își vor vinde separat participațiile doar cu acordul celuilalt” , afirmație pe care Jolie a negat-o.

Profunzimea disputei dintre cei doi a fost pusă în evidență în procesele legate de viitorul podgoriei, pe care cuplul a cumpărat-o împreună pentru 25 de milioane de euro în 2008, după ce a vizitat mai multe proprietăți de pe coasta mediteraneană a Franței. Marca de rosé pe care au înființat-o la proprietate cu ajutorul renumitului vinificator din Rhône Marc Perrin a devenit un bestseller internațional, generând profituri de peste 15 milioane de euro în 2022, potrivit documentelor depuse.

De la divorț, Pitt a ,,pus la cale un plan deocamdată reușit pentru a prelua controlul de facto al Château Miraval” , au susținut luni avocații lui Nouvel, susținând că acesta ar fi blocat Stoli-ul lui Shefler de la conducerea companiei, refuzând să numească directori neutri în consiliul de administrație al entității cu sediul în Luxemburg prin care funcționează podgoria.

Avocații lui Pitt îi acuzaseră anterior pe Shefler și Stoli că au încercat o ,,preluare ostilă” a podgoriei, unde cei doi actori au fost căsătoriți. De asemenea, Pitt susține că încă deține 60% din moșie, afirmând că a transferat doar ,,nominal” 10% către Jolie în 2013.

Echipa de avocați a lui Nouvel a declarat că Jolie a încercat inițial să îi vândă partea ei din Miraval lui Pitt, dar a renunțat pentru că acesta a condiționat înțelegerea de semnarea unui acord de nedespărțire.

Aceștia au mai susținut că Pitt a ,,irosit activele companiei, cheltuind milioane de dolari pe proiecte de vanitate, inclusiv peste 1 milion de dolari pentru renovarea piscinei, construirea și reconstruirea unei scări de patru ori și cheltuirea a milioane de dolari pentru a restaura un studio de înregistrări” . Aceștia au adăugat că Pitt a cheltuit ,,aproape un milion de euro pe an pentru reconstruirea constantă a zidurilor de piatră cu ajutorul unor zidari din Croația” și aproape 3 milioane de euro pentru cheltuieli nespecificate, cum ar fi ,,lucrări de confecții”.

În dosarul depus luni, compania lui Shefler a acuzat echipa lui Pitt că a lansat o ,,campanie de defăimare xenofobă și neadevărată, demnă de Putin însuși” împotriva antreprenorului de origine rusă, despre care au spus că a fost forțat să plece în exil din cauza criticilor sale la adresa Kremlinului și că a luat atitudine în favoarea drepturilor LGBT. Avocații lui Pitt au susținut anterior că proprietatea lui Stoli ,,amenință să dăuneze reputației și mărcii Miraval, atent perfecționate” , din cauza presupuselor sale legături cu actori de stat din Rusia și Arabia Saudită.

Nouvel a susținut că Pitt a predat, de asemenea, jumătate din valoarea mărcilor Miraval către Perrin, fără permisiunea expresă a fostului holding al lui Jolie, care este coproprietar. Mărcile comerciale au fost înregistrate inițial înainte de o potențială asociere în participațiune cu grupul de bunuri de lux LVMH, a declarat Nouvel în documentele din instanță, deși o astfel de afacere nu a avut loc niciodată.

La începutul acestui an, LVMH a cumpărat o participație majoritară la Château Minuty din Provence, după ce în 2019 a achiziționat o participație de control la o altă fabrică locală de vinuri rosé, Château d’Esclans.
Răspunzând la afirmațiile potrivit cărora Jolie ,,nu a făcut niciuna dintre lucrările necesare pentru succesul Miraval”, dar în schimb ,,a stat deoparte în timp ce Pitt a investit bani și transpirație în casă și în afacere” , avocații lui Nouvel au declarat: ,,Susținerea lui Jolie și a lui Pitt este ceea ce a făcut ca marca Miraval să aibă succes – mai mult succes decât roze-urile concurente ale Familles Perrin” .

Aceștia au contestat faptul că Pitt, care a câștigat premii Oscar ca producător și actor, a fost profund devotat viticulturii. ,,Pitt este un actor, nu un viticultor. El se ocupă de iluzii, nu de pământ și struguri” , au scris aceștia.

Citește și

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a fost de acord să susțină candidatura Suediei pentru aderarea la NATO

Un templu din secolul al VIII-lea din Japonia a fost vandalizat de un tânăr. Ce pedeapsă riscă adolescentul

Ce bacșiș se lasă în alte țări și de ce reprezintă o insultă în Japonia