• Erdogan susține candidatura Suediei la NATO.
  • Aderarea Suediei la NATO a fost blocată de anul trecut din cauza obiecțiilor Turciei.
  • ,,Aceasta este o zi istorică” , a declarat secretarul general al NATO.

Președintele Turciei, Erdogan, este de acord să susțină candidatura Suediei la NATO, afirmă șeful Alianței, Jens Stoltenberg, scrie BBC.

Șeful NATO, Jens Stoltenberg, a anunțat că președintele Erdogan a fost de acord să transmită candidatura Suediei către Parlamentul Turciei.

După discuții la Vilnius, Lituania, cu Erdogan și cu premierul suedez Ulf Kristersson, Stoltenberg a declarat că Turcia a fost de acord să meargă mai departe. Aderarea Suediei la NATO a fost blocată de anul trecut din cauza obiecțiilor Turciei.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

„Sunt bucuros să anunț (…) că președintele Erdogan a fost de acord să transmită protocolul de aderare a Suediei către marea adunare națională cât mai curând posibil și să lucreze îndeaproape cu adunarea pentru a asigura ratificarea” , a declarat Stoltenberg într-o conferință de presă.

El a descris acest lucru ca fiind un ,,pas istoric”, dar a subliniat că nu a putut fi dată o ,,dată clară” pentru momentul în care Suedia ar putea adera la alianța militară.

,,Aceasta este o zi istorică” , a declarat secretarul general al NATO.

Anterior, liderul de la Ankara anunțase că va sprijini intrarea Suediei în NATO dacă Uniunea Europeană redeschide negocierile pentru aderarea Turciei la UE.

Turcia a criticat Suedia pentru că a găzduit militanți kurzi.

Această știre de ultimă oră este în curs de actualizare, iar mai multe detalii vor fi publicate în scurt timp.

Citește și

VIDEO. Drake, nevoit să își întrerupă concertul din cauza fanilor care aruncau cu sutiene: „Simt că sunt la serviciul de curățenie”

Câți ruși au murit în Ucraina? O nouă analiză arată ce informații ar putea ascunde Moscova

FOTO. Mark Zuckerberg ascunde fețele copiilor săi pe rețelele de socializare. Cum au apărut două din fiicele sale pe Instagram