• Adolescentele sunt din ce în ce mai dornice să atingă un standard de frumusețe promovat mai ales pe rețelele de socializare
  • Șase din zece fete spun că au încercat „diete extreme sau periculoase”.
  • Aproape jumătate se gândesc destul de frecvent că viața lor ar fi mai bună dacă ar arăta diferit.

Cum arată perfecțiunea? Fiecare are propria imagine despre cum trebuie să arate o femeie frumoasă. Noi studii arată că adolescentele sunt din ce în ce mai dornice să atingă un standard de frumusețe promovat mai ales pe rețelele de socializare. Șase din zece fete spun că au încercat „diete extreme sau periculoase”, ale căror efecte nu au fost deloc cele așteptate.

Nu este o situație care privește doar fetele, însă cele mai multe sunt fetele atunci când vor să arate perfect. Este o presiune pe care o pune atât sexul opus, cât și social media. Fetele vor să fie perfecte și mai mult de 6 din 10 se simt judecate de cei din jur pentru felul în care se îmbracă, iar jumătate dintre adolescentele din ziua de astăzi nu sunt deloc mulțumite de corpul lor.

Una din 2 adolescente spune că se confruntă cu presiunea de a arăta perfect tocmai din cauza rețelelor de socializare și mai mult de 6 din 10 se simt judecate de băieți sau de bărbați pentru aspectul lor fizic. Astfel încât, cele mai multe dintre ele au încercat diete extrem de nesănătoase cel puțin o dată în viață, nu doar pentru a pierde în greutate, dar sunt și fete care sunt foarte slabe și atunci au încercat diete drastice tocmai pentru a crește în greutate. Mai mult de jumătate dintre ele nu fac asta folosind activitățile sportive, ci își supun corpul la diete draconice. Aproape jumătate se gândesc destul de frecvent că viața lor ar fi mai bună dacă ar arăta diferit.

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CE FACI ÎN CAPITALĂ DE FLORII?
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE

Citește și