• Sexul stimulează generarea neuronilor și contribuie la sănătatea mintală și cognitive.
  • Nivelurile scăzute ale funcției erectile la bărbați sunt asociate cu declinul memoriei.
  • Mindfulness-ul în timpul sexului îmbunătățește relația și satisfacția sexuală.

Spune-mi cât de mult sex faci, ca să-ți spun ce memorie ai. Persoanele care au o viață sexuală activă au o memorie pe termen lung mai bună. Cel puțin asta arată un nou studiu. Sexul nu aduce doar satisfacții imediate, dar îți și menține sănătatea mintală și funcțiile congnitive.

Sexul este o plăcere! Hai să vedem ce beneficii are

Sexul nu este doar o activitate plăcută, ci și un exercițiu benefic pentru sănătatea mintală și cognitivă. Un studiu publicat în în Journal of Sexual Medicine arată că sexul stimulează generarea neuronilor în zonele creierului asociate cu memoriea și cunoașterea.

Deci, dacă nu faci sex, scad performanțele cognitive. Un alt aspect important este legătura dintre sănătatea sexuală și funcția erectilă la bărbații de vârstă mijlocie și mai în vârstă. Un alt studiu anul trecut indică faptul că nivelurile scăzute ale funcției erectile și satisfacției sexuale sunt asociate cu declinul memoriei. În ceea ce privește memoria pe termen lung, s-a constatat că adulții care au avut o viață sexuală mai activă și o apropiere emoțională crescută în timpul sexului au obținut rezultate mai bune la testele de memorie.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Pentru a maximiza beneficiile cognitive, practicarea mindfulness-ului în timpul sexului poate contribui la îmbunătățirea relației și satisfacției sexuale. Astfel, atenția și prezența în timpul actului sexual joacă un rol important în bunăstarea mentală. În concluzie, menținerea unei vieți sexuale active și satisfăcătoare e un factor important în menținerea sănătății mintale și a funcțiilor cognitive, îți asigură o bătrânețe sănătoasă.

Citește și