• China alocă peste 250 milioane de euro pentru dezvoltarea unei super-inteligențe artificiale capabile să identifice specialiști în tehnologie
  • Supermind ar fi capabil să analizeze bazele de date de știință și tehnologie pentru a scoate informații
  • China vrea să avanseze tehnologic în 8 domenii, printre care fizica cuantică, blockchain, funcționarea creierului, tehnologie spațială

Președintele Chinei, Xi Jinping, vrea ca țara sa să ajungă cea mai dezvoltată tehnologic în următorii 25 de ani. Pentru asta are nevoie de specialiști de care nu dispune încă. Soluția acestei probleme ar fi inteligența artificială.

Ce planuri are China pentru a strânge specialiștii?

China are în plan să aloce nu mai puțin de 250 de milioane de euro pentru dezvoltarea unui proiect de inteligență artificială. Acest lucru va fi necesar din două puncte de vedere: primul, pentru a realiza o bază de date cu specialiști din lumea întreagă, grupați pe diferite domenii. Atunci când va fi nevoie de implementarea acestui instrument de cunoaștere de care beneficiază acești specialiști, să ni se poată adresa în mod direct.

Această inteligență artificială, care de altfel s-a însă ar numi „Supermind”, adică o super minte, să știe de unde să ia acești specialiști. O asemenea capacitate de calcul va fi capabilă să treacă, să efectueze minerit prin diverse studii științifice. Inteligența va fi capabilă să analizeze și să extragă date de acolo 300 de milioane de astfel de studii științifice, respectiv 120 de milioane de brevete. Este vorba despre un proiect ambițios al guvernului chinez, care va ajuta ca țara să devină până în 2049, cel puțin conform ambițiilor lor, cea mai dezvoltată țară tehnologică..

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
SWIFT REVINE PE PRIMUL LOC
MADONNA CÂNTĂ ÎN RIO DE JANEIRO
LANDO NORRIS CÂȘTIGĂ CURSA DE LA MIAMI

Care sunt domeniile în care China vrea să obțină rezultate?

Guvernul chinez a stabilit 8 domenii în care vrea să exceleze și pe care să se concentreze: biologia sintetică, tehnologia blockchain, tehnologia spațială, creierul, studierea creierului și a inteligenței asemănătoare creierului, adâncurile pământului și ale oceanelor, comunicare optică, precum și fizică cuantică.

Citește și