• Copiii aleg să-și petreacă timpul pe TikTok sau să se joace online cu prietenii.
  • De astăzi începe vacanța de ski pentru elevii din România.
  • Pe lângă pericolele de pe stradă și de la școală, online-ul a devenit și el un pericol.

Elevii din București și alte 25 de județe vor intra de astăzi în vacanța de ski timp de o săptămână, ceea ce automat înseamnă mai mult timp liber. Dar timp liber pentru ce?

Pe lângă pericolele de pe stradă, de la școală, din viața de zi cu zi, a mai apărut unul la fel de important– pericolul online-ului.

Cum putem controla timpul petrecut in online dar și conținutul?

Magda Axinte, psiholog: „Sunt aplicații care ne ajută să controlăm de la distanță ce urmăresc copiii noștri, dar mai ales timpul pe care îl petrec în online și este un instrument foarte necesar. Pentru că putem de la distanță să setăm un anumit timp de o oră, două ore, în funcție de cum negociem cu copilul nostru, aici e foarte important să ținem cont de vârsta copilului și de timpul pe care este recomandat să îl petreacă în mediul online.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
SWIFT REVINE PE PRIMUL LOC
MADONNA CÂNTĂ ÎN RIO DE JANEIRO
LANDO NORRIS CÂȘTIGĂ CURSA DE LA MIAMI

Cât ține de conținut e puțin mai dificil. Putem și aici să intervenim cu un control prin diferite aplicații care monitorizează sau care blochează anumite site-uri periculoase, dar efectiv să știm cu adevărat ce face copilul nostru în mediul online. În totalitatea timpului petrecut este un pic dificil și atunci cred că intervine rolul părintelui și exemplul parental și anume cât timp petrecem noi părinții în mediul online și cum vede copilul.”

Citește și