Love Better, inițiativa de milioane de euro a unui guvern pentru a-i ajuta pe adolescenți să facă față despărțirilor

Noua Zeelandă se angajează să îi ajute pe adolescenți să facă față despărțirilor. Anunțată miercuri, noua inițiativă guvernamentală va avea ca scop să-i ajute pe tinerii din țară prin despărțirile lor, prin „dezvoltarea unor atitudini pozitive și de-a lungul vieții pentru a face față rănilor”, scrie Mashable.

Inițiativa, numită Love Better, a primit 4 milioane de dolari de la Ministerul Dezvoltării Sociale din țară. Costul va fi alocat pe trei ani.

Priyanca Radhakrishnan, ministrul asociat pentru Dezvoltare Socială și Ocuparea Forței de Muncă, a declarat că 1.200 de tineri neozeelandezi intervievați au spus guvernului „au nevoie de sprijin pentru a face față despărțirilor”, acestea fiind considerate „o provocare comună”. 68% dintre cei chestionați au spus că despărțirile i-au determinat să se confrunte cu depresie, comportamente sexuale riscante, violență sau gelozie.

Strategia campaniei are rădăcini în promovarea siguranței și de relații egale. Scopul este de a sprijini adolescenții în identificarea și evitarea abuzului, în cele din urmă învățând cum să iubească mai bine. Această inițiativă a fost dezvoltată alături de tineri, experți în sănătate mintală și oficiali guvernamentali.

„Love Better, care le cere tinerilor să dețină sentimentele, este o campanie de prevenire primară care prezintă tineri care împărtășesc povești reale pentru a-și ajuta colegii care ar putea trece prin experiențe similare”, a spus Radhakrishnan. Campania include imagini reale ale tinerilor care povestesc despre experiența despărțirilor, conținutul fiind postat pe rețelele sociale.

Citește și:

Exit mobile version