• Marea Britanie şi-a deschis pub-urile şi restaurantele, dar în condiţii de strictă securitate
  • Petrecăreţi din fire, britanicii au împânzit imediat oraşul şi s-au pus pe distracţie
  • Oana, o româncă stabilită în Londra, ne povesteşte cum a fost prima seară cu pub-urile deschise

Viaţa de noapte din Marea Britanie prinde din nou contur. De ieri s-au deschis pub-urile şi restaurantele, doar că în anumite condiţii. Am vorbit cu Oana, o tânără stabilită în Londra de mai bine de doi ani, care ne-a povestit cum a fost prima zi de distracţie. Toate pub-urile au fost pline, iar unii clienţi şi-au rezervat locurile chiar şi cu trei zile înainte.

S-a stat şi la cozi. Cei care n-au mai prins locuri, au profitat de spaţiul din parcuri. Sau au împânzit străzile. Aşa cum au tot făcut-o şi cât pub-urile au fost închise. Iar pentru că vorbim de Marea Britanie, nu a fost o surpriză când ploaia a stricat petrecerea.

De cealaltă parte, fericiţi sunt şi patronii, care îşi pot readuce uşor uşor la viaţă afacerile. Dar cu mare grijă, bineînţeles.

Recomandări

CUM PREPARI O SALATĂ SĂNĂTOASĂ?
CREANGĂ TE INVITĂ LA EL ACASĂ
POȚI TRĂI FĂRĂ CULTURĂ?
CUM TE ÎMBRACI? AI 23 DE GRADE ÎN CAPITALĂ
POPULAȚIA ROMÂNIEI E ÎMBĂTRÂNITĂ
RĂZBOI ÎN UCRAINA

În Marea Britanie până acum aproape 44 de mii de oameni au murit în urma infectării cu coronavirus.

„S-au deschis pub-urile şi restaurantele cu terasă şi grădină. A fost ceva agitaţie, mai ales că e weekend. Toată lumea e disperată, e feelingul ăla am ieşit la pub şi am socializat, m-am întâlnit cu prietenii. Dar din cauza vremii, pentru că a fost înorat, lumea s-a cam împrăştiat, aşa, fiecare s-a dus acasă”, a spus Oana, româncă stabilită la Londra.

„Ştiu că oamenii au nevoie să iasă, dar contează şi felul în care o fac. Oamenii trebuie să iasă, să bea ceva, poate chiar să se ducă la un restaurant şi apoi acasă. Nu este despre a o lua razna, să stai afară toată noapte. E nevoie de un echilibru”, a declarat Leanne Griffin, proprietarul unui pub.