Michelin va începe să acorde „chei” hotelurilor de lux. Acestea vor recunoaște cele mai excepționale unități de cazare de prestigiu

Ghidul Michelin va începe să evalueze hoteluri cu premii „cheie”.  Michelin va începe să acorde „chei” proprietăților de lux în 2024. Inspectorii anonimi lucrează deja pentru a identifica „unități excepționale conduse de echipe cu forme unice de cunoștințe”, potrivit unui comunicat de presă, citează The Washingon Post.

„Așa cum Steaua Michelin distinge acele restaurante care se află la apogeul artei lor, Cheia Michelin recunoaște cele mai excepționale hoteluri din întreaga lume”, a spus Gwendal Poullennec, director internațional al Ghidului Michelin, în comunicat.

Piața este aglomerată de platforme accesibile precum Yelp, Google și Tripadvisor, care au devenit mai populare în ultimii ani ca o modalitate de a citi recenziile hotelurilor de la o gamă largă de oaspeți.

Dar multe hoteluri și călători încă caută sisteme de evaluare de la o sursă profesionistă, de încredere, în special atunci când vine vorba de companii care nu sunt afiliate cu companii importante precum Marriott sau Hilton. Cei care vor căuta o cheie Michelin vor fi mărcile de hoteluri de lux, care au deja infrastructura și bugetul necesar pentru a impresiona consumatorii cu posibilități financiare peste nivelul cetățeanului de rând.

Poți închiria o cameră de hotel direct de la Michelin

Site-ul Ghidului Michelin oferă deja o platformă de rezervare cu peste 5.000 de hoteluri tip boutique în 120 de țări. Compania a investit în industria hotelieră în 2018, când a achiziționat agenția de turism online „Tablet”, care a organizat hoteluri pe baza evaluărilor anonime similare cu cele ale Michelin.

Potrivit unui raport al Agenției France-Presse, Poullennec a spus că hotelurile vor plăti un comision de 10 până la 15% către Michelin pentru rezervările făcute prin intermediul site-ului său web, iar echipele editoriale și de vânzări ale Michelin vor funcționa independent.

Citește și:

Exit mobile version