• Liang Shi, în vârstă de 56 de ani, a picat examenul ,,gaokao” pentru a 27-a oară, potrivit AFP.
  • Bărbatul nu este sigur dacă va susține din nou examenul anul viitor.
  • Milionarul care a început să dea acest examen încă din 1983 visează să meargă la universitate.

Milionarul chinez Liang Shi nu a reușit să treacă examenul „gaokao” , echivalentul Bacalaureatului, nici din a 27-a încercare. La 56 de ani și după atâtea examene picate, Shi a ajuns la concluzia că e mai bine să renunțe.

Printre milioanele de candidaţi chinezi care au susținut examenul „gaokao” anul acesta se numără Liang Shi, un milionar în vârstă de 56 de ani care și-a încercat norocul pentru a 27-a oară.

În ceea ce priveşte succesul pe plan social, Liang Shi poate fi mândru. După ce şi-a început cariera cu o slujbă uşoară într-o fabrică, el a pus bazele propriei companii înfloritoare de materiale de construcţii. Însă, bărbatul a avut mereu o frustrare, aceea de a nu fi obţinut o notă suficientă la „gaokao” – sau examenul de admitere în instituţii de învăţământ superior – pentru a putea intra la prestigioasa universitate din Sichuan, provincia din sud-vestul Chinei unde locuieşte.

Recomandări

NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK
27 DE CICLIȘTI ROMÂNI MERG LA CAMPIONAT
BRITANICII CAUTĂ PROFESORI ÎN ROMÂNIA
ACTORUL IAN GELDER A MURIT

„Înainte de a primi rezultatul, am avut sentimentul că nu voi putea obține un scor suficient de mare pentru a intra la o facultate de elită, dar nu mă așteptam să nu pot intra nici la cele obișnuite” , a declarat bărbatul pentru AFP, scrie Business Insider.

Luni de ,,viață de călugăr”

Dezamăgirea nu a fost mică, spune el, mai ales că ducea o aşa-numită viaţă de călugăr: se trezea dis-de-dimineaţă şi învăţa câte 12 ore zilnic.

Deși până acum nu s-a lăsat descurajat de încercările eșuate din trecut, acum milionarul este aproape convins că ar trebui să se oprească din a mai da examenul.

Va încerca a 28-a oară?

„Dacă într-adevăr nu văd prea multe speranțe de îmbunătățire, nu are rost să o fac din nou. Am muncit foarte mult în fiecare zi. Este greu de spus dacă voi continua să mă mai pregătesc pentru goakao anul viitor” , a adăugat Shi.

„Dacă nu voi lua examenul, fiecare ceașcă de ceai pe care o voi bea pentru restul vieții va avea gust de regret” .

Citește și

Ce ar putea face Putin în continuare și cum va afecta mișcarea lui Prigojin războiul din Ucraina? „Liderul rus probabil că îi va elimina pe ezitanți”

Editorialistul Cristian Unteanu: „O bătălie imensă pentru influențări și bani. Miza este imperiul grupului Wagner pe plan intern și internațional”

Cum a ajuns un câine să candideze la primărie? Detalii din spatele alegerilor din Toronto