• O femeie din Michigan a stabilit un record mondial Guiness pentru cea mai lungă barbă feminină.
  • Erin Honeycutt, în vârstă de 38 de ani, are o barbă impresionantă de 30 centimetri.
  • Femeia suferă de o afecțiune numită sindromul ovarelor polichistice, care cauzează dezechilibre hormonale și, printre altele, poate duce la creșterea excesivă a părului.

O femeie din Michigan a stabilit un nou record mondial Guinness pentru cea mai lungă barbă feminină. Erin HoneyCutt a renunțat la obișnuința de a se bărbieri de trei ori pe zi, scrie The Guardian. Potrivit reprezentanților Guinness World Records, femeia, în vârstă de 38 de ani are o barbă impresionantă de 30 centimetri, motivul fiind sindromul ovarelor polichistice.

Sindromul ovarelor polichistice

Sindromul cauzează dezechilibre hormonale și, printre altele, poate duce la creșterea excesivă a părului. În cazul lui Honeycutt, această afecțiune a dus la obținerea titlului deținătoare a celei mai lungi bărbi de femeie din lume, fără a fi necesar să recurgă la administrarea de hormoni sau suplimente.

Barba lui Erin a început să crească la vârsta de 13 ani

Încă de la vârsta de 13 ani, femeia a încercat diverse metode precum rasul, epilarea cu ceară și utilizarea produselor de îndepărtare a părului, pentru a ține sub control creșterea bărbii.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
XI ȘI PUTIN DUC UN RĂZBOI PT. PACE
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL
FACI CA TRENUL!
UNIVERSITATEA SPRIJINĂ ARTA
NU MAI BĂGA LA GHIOZDAN!

„Probabil că mă bărbieream de cel puțin trei ori pe zi”, a declarat ea pentru Guiness.

Pe parcursul adolescenței și vieții adulte, Honeycutt a adoptat acest mod de viață consecvent. Cu toate acestea, a relatat că, în cele din urmă, a început să aibă probleme cu vederea și a simțit că e „epuizată să se bărbierească”, moment în care a decis să înceapă să își lase barba să crească, cu îndemnul soției sale, Jen.

Pe 8 februarie 2023, Erin HoneyCutt a intrat în Cartea Recordurilor

Ea a cucerit recordul pe 8 februarie 2023, în Caro, Michigan, depășind-o pe Vivian Wheeler, în vârstă de 75 de ani, care deținea o barbă de 25,5 centimetri.

De ce alte probleme de sănătate mai suferă femeia?

Sindromul ovarelor polichistice nu a fost singura problemă de sănătate a lui Honeycutt. I-a fost amputată jumătatea inferioară a unuia dintre picioare după ce a dezvoltat o infecție bacteriană în timpul unei internări în spital pentru tratarea unei răni la picior.

De asemenea, femeia a suferit și un accident vascular cerebral la nivelul ochilor, declanșat de tensiunea arterială ridicată.

Honeycutt și-a lăsat barba să crească în timpul restricțiilor de activitate implementate în SUA la începutul pandemiei Covid-19. Purtarea măștii de protecție i-a oferit șansa de a-și construi „încrederea în a-și lăsa barba să crească”, spune ea.

„Nu am crezut niciodată că voi putea atinge sau realiza un obiectiv care să mă lase să apar într-o carte”, a spus Honeycutt.

Citește și: