• La 102 ani, Gladys McGarey își propune să mai trăiască pentru următorii zece ani.
  • Femeia și-a dezvoltat o rutină zilnică care implică suc de prune, salată și muncă de consultanță.
  • De asemenea, McGarey tricotează pentru a-și ține mâinile ocupate, astfel încât să nu fie tentată să pună mâna pe telefonul mobil.

În vârstă de 102 ani, Gladys McGarey a văzut multe vieți care s-au născut, dar și a căror inimă a încetat să mai bată. În calitate de medic, ea a asistat la nașterea a mii de copii din întreaga lume. De asemenea, a trecut prin decesul fostului ei soț, iar unii dintre cei cinci copii au murit și ei, scrie The Insider.

Acum, locuiește într-o casă care aparține fiicei sale, din Arizona. Bătrânica a dezvoltat o practică care spune că o va ajuta să își îndeplinească planul de a mai trăi încă zece ani. Ea a scris despre aceasta în noua sa carte, „The Well Lived Life: Cele șase secrete ale unui doctor de 102 ani pentru sănătate și fericire la orice vârstă”. Doctorița nu mai poate practica medicina, dar este încrezătoare în continuare: „nu mi-au spus că trebuie să nu mai vorbesc”, a spus fostul medic.

Cum se începe ziua la 102 ani?

McGarey își începe majoritatea zilelor în același mod: Se trezește, întâmpină noua zi cu o rugăciune de dimineață, coboară scările și savurează Raisin Bran și suc de prune la micul dejun. Mai târziu, în cursul zilei, „mănânc salată la prânz și un fel de supă pentru cină”, a declarat ea. „Aceasta este rutina și cred că funcționează pentru mine. Este important ca fiecare să găsească ceea ce funcționează pentru el”.

Recomandări

CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?

Pentru a-și ține mâinile ocupate pe tot parcursul zilei, McGarey tricotează. „Acum nu mai pot să tricotez tipare, pentru că ochii mei nu mai văd, dar pot să tricotez mici cadouri pe care le ofer, iar asta îmi ocupă timpul”, a spus ea. „Dacă nu-mi țin mâinile ocupate, fac ceva pe telefonul mobil și asta îi enervează pe oameni, știți?”.

De asemenea, ea continuă să dea consultații și rămâne fidelă abordării medicinei pe care a popularizat-o în SUA, în anii 1970. McGarey crede că tratarea persoanei în ansamblul ei, luând în considerare starea mentală și socială, precum și orice simptome fizice de suferință, este necesară pentru vindecare.

Când nu tricotează sau nu face consultanță, McGarey se rrelaxează cu cărți audio sau vorbește cu prietenii. Experții în îmbătrânire spun că acest lucru este esențial pentru fericirea umană și că te poate ajuta să trăiești mai mult.

Planul pentru încă zece ani

„Un plan pe zece ani face loc pentru orice”, a scris ea în carte. „Este o rază de acțiune suficient de mare încât să ne mențină forța vitală activată. Totuși, este suficient de aproape pentru a-l putea realiza, să ne ștergem praful de pe noi și să planificăm din nou”.

Femeia nu-și face griji în ceea ce privește „numărul” final de ani, la care ar putea să sfârșească. În schimb, își ține ochii ațintiți asupra a ceea ce va urma. „Încă mai cred că am de lucru și voi continua să lucrez la asta”, a spus ea.

Citește și